Ex Voto, Kerkmeester Folkert de Jong

“Ik zie de Grote Kerk als een omgekeerd schip. Ooit heeft ze verre reizen gemaakt, nu is ze gestrand, leeg. Maar het water roept nog steeds” Folkert de Jong, de eerste Kerkmeester van de Grote Kerk Veere.

Installatie Ex Voto was te bezichtigen van oktober 2020 t/m september 2021 

Kijk terug naar Ex Voto

Sinfonietta String Festival Online

Twee exclusief voor het Zeeuwse festival door Amsterdam Sinfonietta samengestelde concerten werden uitgezonden vanuit de Grote Kerk Veere en de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg, met als soliste de pianiste Tamara Stefanovich en met gastconcertmeester Daniel Bard. Ook bracht Amsterdam Sinfonietta een nieuwe muziekfilm in première, met onder andere Zeeland als decor. De presentatie van het festival was in handen van Jet Berkhout.

Het festival vond 6 juni 2021 online plaats en is nog steeds gratis bij te wonen vanuit jouw eigen huiskamer.

Kijk hier gratis het festival terug

Wereldwijde première NDT 2

17 en 18 september 2021 vond de wereldwijde première plaats van de voorstelling The Most Fascinating Problem in the World, gedanst door NDT 2 – een wereldwijd gerenommeerd gezelschap – tussen de pilaren van de Grote Kerk Veere. De premiere werd gecombineerd met choreografie The Big Crying.

Kijk terug naar NDT 2

Nooit meer een voorstelling of evenement missen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de Grote Kerk Veere, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe activiteiten. We versturen alleen een nieuwsbrief als we ook écht iets te melden hebben.

Ik wil op de hoogte blijven