Het cultuurpodium

Een plek voor verwondering

De Grote Kerk Veere is een ruimte die vraagt om een bijzondere invulling van kunst en cultuur. Als je door het middenschip loopt dan voel je de historie. Vanuit deze unieke plek brengen we je jaarlijks een programma met daarin nationale- en internationale artiesten van formaat. Die ook een eigen draai durven te geven aan het bewaren en doorgeven van erfgoed. De Grote Kerk is er voor muziek, film, beeldende kunst, literatuur, dans en theater. En de kruisbestuivingen daartussen.

Het cultuurpodium van de Grote Kerk Veere is er ook voor de directe omgeving, met een eigen stadsprogramma. Zo maken we de kerk een welkome plaats voor lokale ontmoetingen en initiatieven, met een open programma dat draait om inspiratie. Samen bouwen we aan mooie verbindingen en nieuwe Veerse geschiedenis.

april

2023

Passie in Veere

07/04/2023

Een bijzondere uitvoering van de Mattheus Passie van J.S. Bach, met medewerking van het schoolkoor van de Primas scholengroep, het Zeeuws Concertkoor en TY Zeeuws Kamerorkest met koperkwartet. 

Info en tickets

mei

2023

Sinfonietta String Festival Zeeland

20/05/2023

Kaartverkoop gestart!

Info en tickets

juni

2023

Nederlands Dans Theater

01/06/2023

AANKONDIGING - binnenkort start de kaartverkoop van de dansvoorstelling van het Nederlands Dans Theater in de Grote Kerk Veere!

Info en tickets