Het cultuurpodium

Een plek voor verwondering

De Grote Kerk Veere is een ruimte die vraagt om een bijzondere invulling van kunst en cultuur. Als je door het middenschip loopt dan voel je de historie. Vanuit deze unieke plek brengen we je jaarlijks een programma met daarin nationale- en internationale artiesten van formaat. Die ook een eigen draai durven te geven aan het bewaren en doorgeven van erfgoed. De Grote Kerk is er voor muziek, film, beeldende kunst, literatuur, dans en theater. En de kruisbestuivingen daartussen.

Het cultuurpodium van de Grote Kerk Veere is er ook voor de directe omgeving, met een eigen stadsprogramma. Zo maken we de kerk een welkome plaats voor lokale ontmoetingen en initiatieven, met een open programma dat draait om inspiratie. Samen bouwen we aan mooie verbindingen en nieuwe Veerse geschiedenis.

oktober

2020

Kerkmeester: Folkert de Jong

10/10/2020

Deze zomer gaat Folkert de Jong aan de slag als allereerste Kerkmeester. Dit najaar is zijn werk te bewonderen. Kunstenaars worden uitgenodigd om zich te laten inspireren door onze eeuwenoude kolos.

Info en tickets

Opera Alaska

24/10/2020

Een toevallige ontmoeting in 2017 in één van de filialen van het wereldberoemde Zweedse meubelconcern was de vonk die nodig was om singer/songwriter Marien Dorleijn en gitarist Marzio Scholten bij...

Info en tickets

november

2020

Residentie broeder Dieleman Net bevestigd

03/11/2020

broeder Dieleman pakt zijn mobiele werkplaats/winkel op om neer te strijken op verschillende plaatsen binnen en buiten de provincie. Hij strijkt ook neer in de Grote Kerk Veere.

Info en tickets

broeder Dieleman Net bevestigd

07/11/2020

Intiem solo concert van Zeeuwse zanger annex verteller gedurende zijn residentschap in Grote Kerk Veere. Tickets zijn vanaf nu te verkrijgen.

Info en tickets

mei

2021

Sinfonietta String Festival Zeeland 2021 Aangekondigd

22/05/2021

Een heel weekend strijkersmuziek van wereldklasse in de unieke setting van de Grote Kerk Veere.

Info en tickets