Het cultuurpodium

Een plek voor verwondering

De Grote Kerk Veere is een ruimte die vraagt om een bijzondere invulling van kunst en cultuur. Als je door het middenschip loopt dan voel je de historie. Vanuit deze unieke plek brengen we je jaarlijks een programma met daarin nationale- en internationale artiesten van formaat. Die ook een eigen draai durven te geven aan het bewaren en doorgeven van erfgoed. De Grote Kerk is er voor muziek, film, beeldende kunst, literatuur, dans en theater. En de kruisbestuivingen daartussen.

Het cultuurpodium van de Grote Kerk Veere is er ook voor de directe omgeving, met een eigen stadsprogramma. Zo maken we de kerk een welkome plaats voor lokale ontmoetingen en initiatieven, met een open programma dat draait om inspiratie. Samen bouwen we aan mooie verbindingen en nieuwe Veerse geschiedenis.

oktober

2020

Kerkmeester: Folkert de Jong, EX VOTO

10/10/2020

Deze zomer gaat Folkert de Jong aan de slag als allereerste Kerkmeester. Vanaf 10 oktober is zijn werk te bewonderen: EX VOTO heeft hij het genoemd.

Info en tickets

april

2021

Opera Alaska

23/04/2021

Het concert van Opera Alaska, oorspronkelijk op zaterdag 24 oktober, wordt verplaatst naar vrijdag 23 april 2021. Gekochte kaarten blijven gewoon geldig. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht....

Info en tickets

mei

2021

Sinfonietta String Festival Zeeland 2021 Aangekondigd

22/05/2021

Een heel weekend strijkersmuziek van wereldklasse in de unieke setting van de Grote Kerk Veere.

Info en tickets