Het cultuurpodium

Een plek voor verwondering

De Grote Kerk Veere is een ruimte die vraagt om een bijzondere invulling van kunst en cultuur. Als je door het middenschip loopt dan voel je de historie. Vanuit deze unieke plek brengen we je jaarlijks een programma met daarin nationale- en internationale artiesten van formaat. Die ook een eigen draai durven te geven aan het bewaren en doorgeven van erfgoed. De Grote Kerk is er voor muziek, film, beeldende kunst, literatuur, dans en theater. En de kruisbestuivingen daartussen.

Het cultuurpodium van de Grote Kerk Veere is er ook voor de directe omgeving, met een eigen stadsprogramma. Zo maken we de kerk een welkome plaats voor lokale ontmoetingen en initiatieven, met een open programma dat draait om inspiratie. Samen bouwen we aan mooie verbindingen en nieuwe Veerse geschiedenis.

maart

2023

MATTHÄUS-PASSION 2023

25/03/2023

Bachs Matthäus-Passion maakt veel emoties los. Met een eeuwenoude tekst maar een onverminderd sterke boodschap: in het leven staat, naast verraad en dood, liefde boven alles. In 2023 is de...

Info en tickets

mei

2023

Sinfonietta String Festival Zeeland

20/05/2023

AANKONDIGING - binnenkort start de kaartverkoop van het derde Sinfonietta String Festival Zeeland!

Info en tickets

juni

2023

Het Nederlands Dans Theater

01/06/2023

AANKONDIGING - binnenkort start de kaartverkoop van de dansvoorstelling van het Nederlands Dans Theater in de Grote Kerk Veere!

Info en tickets