Het cultuurpodium

Een plek voor verwondering

De Grote Kerk Veere is een ruimte die vraagt om een bijzondere invulling van kunst en cultuur. Als je door het middenschip loopt dan voel je de historie. Vanuit deze unieke plek brengen we je jaarlijks een programma met daarin nationale- en internationale artiesten van formaat. Die ook een eigen draai durven te geven aan het bewaren en doorgeven van erfgoed. De Grote Kerk is er voor muziek, film, beeldende kunst, literatuur, dans en theater. En de kruisbestuivingen daartussen.

Het cultuurpodium van de Grote Kerk Veere is er ook voor de directe omgeving, met een eigen stadsprogramma. Zo maken we de kerk een welkome plaats voor lokale ontmoetingen en initiatieven, met een open programma dat draait om inspiratie. Samen bouwen we aan mooie verbindingen en nieuwe Veerse geschiedenis.

november

2021

Kerkmeester Karin van Dam: ZWERK, WOL EN WATER

06/11/2021

ZWERK, WOL EN WATER Het bevatten van een ruimte zo groot als het middenschip van de Grote Kerk Veere doet iets met je verbeelding. Wat is hier geweest, en wat is hier gebeurd? Voor Kerkmeester Karin...

Info en tickets

april

2022

This Beautiful Mess

09/04/2022

Indierockband This Beautiful Mess is terug aan het muzikale front met een een EP en hoe. Na een sabbatical van ongeveer 10 jaar heeft de van oorsprong compleet Zeeuwse groep de draad weer opgepakt.

Info en tickets