Grote Kerk Veere zoekt enthousiaste vrijwilligers!

De Grote Kerk Veere is een imposant gebouw met een rijke geschiedenis. Ze was het allereerste rijksmonument van Nederland en opent vanaf mei 2019 opnieuw haar haar deuren. Als ontmoetingscentrum, plek voor verhalen, cultuurpodium. En vanaf juni 2020 ook als erfgoedexperience, waar bezoekers via de nieuwste technieken de Zeeuwse geschiedenis kunnen beleven.

Voor het openstellen van de Grote Kerk en de toren is Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere op zoek naar vrijwilligers die bezoekers kunnen ontvangen, informeren en rondleiden. De vrijwilliger die de stichting voor ogen heeft:

  • Heeft affiniteit met Veere/Walcheren en natuurlijk de Grote Kerk;
  • Is fysiek in staat de toren te beklimmen (200 treden);
  • Kan zich redden in basis-Duitse en Engelse taal (i.v.m. toeristen);
  • Is enthousiast, betrokken en heeft goede communicatieve vaardigheden;
  • Is minimaal één dagdeel per week beschikbaar op dinsdag, zaterdag of zondag.

De Stichting Grote Kerk Veere zoekt vrijwilligers met uiteenlopende beschikbaarheid. In het hoogseizoen heeft de kerk ruimere openingstijden dan het laagseizoen. De minimale beschikbaarheid is één dagdeel in de week. De openingstijden van de Grote Kerk liggen over het algemeen tussen 10.00u en 17.00u, met uitzondering van concerten en evenementen.

Stichting Exploitatie Grote Kerk draagt zorg voor een  prettige werkomgeving en de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en opleidingen. De vrijwilligers hebben gratis toegang tot activiteiten van de stichting.

Heeft u interesse in deze leuke functie? Stuur dan een mail naar info@grotekerkveere.nl of neem contact op met Chris Koole, via 06-50955039.

Foto hierboven: 1981, Koninginnedag in Veere. Rob Bogaerts (Anefo), Beeldbank Nationaal Archief.

Translate »