Grote Kerk Veere zoekt enthousiaste vrijwilligers!

De Grote Kerk Veere is een imposant gebouw met een rijke geschiedenis. Ze was het allereerste rijksmonument van Nederland en opent vanaf mei 2019 opnieuw haar haar deuren. Als ontmoetingscentrum, plek voor verhalen, cultuurpodium. En vanaf 2020 ook als erfgoedexperience, waar bezoekers via de nieuwste technieken de Zeeuwse geschiedenis kunnen beleven.

Voor het openstellen van de Grote Kerk en de toren is Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere op zoek naar vrijwilligers die bezoekers kunnen ontvangen, informeren en rondleiden. De vrijwilliger die de stichting voor ogen heeft:

  • Heeft kennis van of affiniteit met de geschiedenis van Veere/Walcheren en bij voorkeur van de Grote Kerk;
  • Is geïnteresseerd in de transformatie van de Grote Kerk tot spraakmakend nieuw cultuurpodium en durft hierbij hardop mee te denken;
  • Is fysiek in staat de toren te beklimmen (250 treden);
  • Heeft bij voorkeur kennis van de Duitse en Engelse taal;
  • Is enthousiast, betrokken en heeft goede communicatieve vaardigheden;
  • Is minimaal één dagdeel per week beschikbaar op dinsdag, zaterdag of zondag.

De Stichting zoekt vrijwilligers voor de periode mei  t/m september. Die beschikbaar zijn op dinsdag, zaterdag en/of zondag, voor minimaal vier uur per dag. De tijden liggen tussen 10:00 – 14:00 uur en 13:00 – 17:00 uur. Aantal dagdelen per week is in overleg, maar het minimum is één dagdeel per week.

Stichting Exploitatie Grote Kerk draagt zorg voor een  prettige werkomgeving en de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en opleidingen . De vrijwilligers hebben gratis toegang tot activiteiten van de stichting.

Heeft u interesse in deze leuke functie? Stuur dan een korte motivatie naar info@grotekerkveere.nl  (Marloes) of neem contact op met Chris Koole, via 06-50955039.

Foto hierboven: 1981, Koninginnedag in Veere. Rob Bogaerts (Anefo), Beeldbank Nationaal Archief.

Translate »