fbpx

Historisch, leuk en gezellig: word vrijwilliger bij Grote Kerk Veere

De ongewone Grote Kerk Veere heeft in z’n 500jarig bestaan alles in Veere zien gebeuren. Het verhaal van de Grote Kerk is er een van bloei, stagnatie, verval en wederopleving. En in het unieke gebouw staat iets bijzonders te gebeuren. Begin juli gaat Grote Kerk Veere namelijk officieel open met een unieke experience, en allerlei activiteiten van de kerk als cultuurpodium. Voor zowel de activiteiten experience en cultuurpodium zijn we hard op zoek naar vrijwilligers.  

Experience
De experience neemt bezoekers mee in de verhalen van de afgelopen 500 jaar Grote Kerk Veere. Bijvoorbeeld de groei van Veere tot wereldhaven, het strategische huwelijk tussen de Schotse prinses Mary Stewart en Wolfert VI, de oorlogen van Napoleon, en de inspiratie die het stadje Veere aan velen heeft gebracht. De kers op de taart is het uitzicht over Veere en omgeving vanaf de 52 meter hoge toren.  

Met alleen kijken komt de bezoeker er niet in de Grote Kerk Veere. Op verschillende plekken in de kerk zijn ze namelijk écht onderdeel van het verhaal. Jong en oud ervaren op een interactieve manier de spannende levenslijn van het eeuwenoude gebouw.  

Cultuurpodium
In de Grote Kerk Veere zijn we het jaar door gastheer voor muziek, beeldende kunst en andere culturele avonturen. Afgelopen jaar zijn we al gestart met bijzondere evenementen als het Sinfonietta String Festival Zeeland, concerten van AnúnaVeere’s Genoegen en het Zeeuws Orkest en de tentoonstelling Uncle Abe’s Spitfire. 

Mooi, leuk én gezellig
Vrijwilliger zijn bij de Grote Kerk Veere is mooi, leuk en gezellig. Je helpt mee aan het openstellen van een uniek historisch gebouw dat iedereen ervaren moet hebben. We hebben allerlei leuke vrijwilligersrollen. Van ondersteuning aan de balie en gidsen, tot kaartcontrole bij evenementen en hulp bij de marketing en promotie.  

Je bent bovendien onderdeel van een gezellig team, mag gratis naar een concert naar keuze en wordt uitgenodigd voor een superleuk jaarlijks vrijwilligersdiner. Ook mag je deelnemen aan een basistraining gastvrijheid, en – voor degenen die het leuk vinden – je kunt ook nog eens een training volgen tot gids en ‘verhalenverteller’. Reiskosten? Geen punt. Ook die kunnen we onder bepaalde voorwaarden vergoeden.  

Wie ben jij? 
Aan welke eisen moet je voldoen als vrijwilliger? Vinden we eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Lijkt het je leuk? Meld je gewoon aan, dan kijken we in een gesprek hoe je ons zou kunnen helpen. Natuurlijk is het wel handig dat je in de buurt woont, op eigen gelegenheid naar ons toe kunt komen en met regelmaat tijd hebt. 

Kortom, lijkt het je leuk? Meld je gewoon aan voor een intake.

Aanmelden intake

Vul hieronder je gegevens in, en meld je aan voor een intake.

Schrijf mij in voor jullie nieuwsbrief

Translate »