Grote Kerk Veere zoekt enthousiaste vrijwilligers!

De Grote Kerk Veere is een imposant gebouw met een rijke geschiedenis. Ze was het allereerste rijksmonument van Nederland en heeft sinds mei 2019 haar deuren opnieuw geopend. Als historische plek met uitzicht en verhalen en cultuurpodium. Vanaf juni 2020 gaat de nieuwe erfgoedexperience officieel open. Bezoekers beleven hier op prikkelende manieren de geschiedenis rondom de Grote Kerk Veere.

Voor het openstellen van de Grote Kerk en de toren en voor ondersteuning bij evenementen is Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere op zoek naar vrijwilligers die bezoekers kunnen ontvangen, informeren of rondleiden. De vrijwilliger die de stichting voor ogen heeft:

  • Heeft affiniteit met Veere/Walcheren en natuurlijk de Grote Kerk;
  • Kan zich redden in basis-Duitse en/of Engelse taal (i.v.m. toeristen);
  • Is enthousiast, betrokken en heeft goede communicatieve vaardigheden;
  • Is twee tot drie keer per maand beschikbaar doordeweeks of in het weekend.

De Stichting Grote Kerk Veere zoekt vrijwilligers met uiteenlopende beschikbaarheid. In het hoogseizoen heeft de kerk ruimere openingstijden dan het laagseizoen. De openingstijden van de Grote Kerk liggen over het algemeen tussen 10.00u en 17.00u, met uitzondering van concerten en evenementen.

Stichting Exploitatie Grote Kerk draagt zorg voor een  prettige werkomgeving en de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en opleidingen. De vrijwilligers hebben gratis toegang tot activiteiten van de stichting.

Heeft u interesse in deze leuke functie? Stuur dan een mail naar info@grotekerkveere.nl of neem contact op met Chris Koole, via 06-50955039.

Foto hierboven: 1981, Koninginnedag in Veere. Rob Bogaerts (Anefo), Beeldbank Nationaal Archief.

Translate »