fbpx

Dankbaar en trots!

 In Uncategorized

Wat een nieuws: Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere heeft een bedrag van 750.000 euro ontvangen tijdens het Goed Geld Gala, het uitreikingsfeest van de BankGiro Loterij. Naast de Grote Kerk werden ook twee Zeeuwse musea beloond: het maritiem muZEEum in Vlissingen en het Zeeuws Museum. Samen leverde dat ruim 1,3 miljoen euro op voor erfgoed en cultuur in Zeeland. Wij bedanken de BankGiro Loterij en alle donateurs!

Enkele woorden uit het toekenningsrapport: “De Grote Kerk in Veere ontvangt de schenking van 750.000 euro voor het realiseren van een droom: het creëren van hét nieuwe cultuurpodium en festivalhuis voor Zeeland. Dankzij de bijdrage van de loterij dient de open kerk straks als ontmoetingsplek voor beeldende kunst, dans, theater, literatuur, film, fotografie en muziek en kunnen de 1,5 miljoen dagjesmensen per jaar de geschiedenis van kerk, stad en regio beleven”.

We zijn zeer verheugd met de bijdrage van BankGiro Loterij: dit biedt ons de kans om onze gezamenlijke ambities waar te maken en een spannende aanvulling te zijn op het huidige aanbod. Het is een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van de Grote Kerk als culturele hotspot en als erfgoed experience. Wij bedanken iedereen die meegewerkt heeft om onze plannen te kunnen realiseren!

Foto’s: Roy Beusker.

Translate »