Van verre kun je het silhouet al aan de horizon zien: de kerk van Veere is kolossaal. Oorspronkelijk was deze kerk een laatgotische kruisbasiliek. Vandaag is de Grote Kerk Veere een experience en cultuurpodium. In de Grote Kerk Veere beleef je de geschiedenis door er zelf middenin te stappen. Eeuwenoude verhalen, tot leven gewekt door de nieuwste techniek. De kerk is ook een platform voor cultuur: een bijzonder podium voor muziek, beeldende kunst, film, literatuur, dans en theater.  Een bijzondere ontmoetingsplek. Kruispunt voor creativiteit en inspiratie.  

vrijwilliger medewerker Experience

Vrijwilliger zijn bij de Grote Kerk Veere is mooi werk: het is leuk en gezellig. Je helpt mee aan het openstellen van een uniek historisch gebouw, dat iedereen een keer ervaren moet hebben. We hebben diverse vrijwilligersrollen:

  • Vrijwilligers bij de Grote Kerk Veere staan bezoekers te woord, vertellen wat er allemaal te zien is, verkopen tickets en items uit de winkel.
  • Vrijwilligers kunnen ook meehelpen tijdens evenementen: stoelen klaarzetten, gasten ontvangen, kaartcontrole en meer.
  • Met regelmaat komen er groepen scholieren en studenten langs die graag meer horen over de geschiedenis van de kerk, die al 200 jaar geen kerkfunctie meer heeft. Deze groepen worden ook rondgeleid door speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers.
  • Mocht je andere interesses hebben of over vaardigheden beschikken waarvan jij denkt dat ze relevant zouden kunnen zijn voor de Grote Kerk Veere – denk bijvoorbeeld aan ondersteuning voor Marketing en/of Promotie, dan ben je uiteraard ook heel erg welkom.

Wat bieden we je?

Je wordt onderdeel van een gezellig team, mag gratis naar een concert naar keuze en wordt uitgenodigd voor het Vrijwilligers-café en het Vrijwilligers-diner. Ook mag je een BHV-training volgen, mag je deelnemen aan een basistraining gastvrijheid en kun je een training volgen tot gids en ‘storyteller’. Reiskosten kunnen we onder bepaalde voorwaarden vergoeden.

Lijkt het je leuk? Meld je aan, dan kijken we samen in een gesprek hoe we elkaar kunnen helpen. Het enige wat wij vragen is dat je met enige regelmaat tijd hebt voor werkzaamheden. Natuurlijk is het wel handig als je in de buurt woont en op eigen gelegenheid naar ons toe kunt komen.

Meld je aan door te mailen naar Anouk Luykx, coördinator marketing & communicatie en vrijwilligerscoördinator: communicatie@grotekerkveere.nl