fbpx

Spiegel im Spiegel

Sinfonietta String Festival Zeeland 2020 gaat niet door vanwege Corona

Vanwege het Corona-virus kan het Sinfonietta String Festival Zeeland dit jaar niet doorgaan, en kijken we uit naar de volgende editie die volgend jaar plaatsvindt op 22 en 23 mei.

Onderzoek de grenzen van tijd, ruimte en klank met Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor

Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor onderzoeken de grenzen van klank, tijd en ruimte in en met werken van Baltische en Britse componisten. In verschillende bezettingen spelen en zingen we om het publiek heen: de hele ruimte is ons podium.

Raak de spiritualiteit aan in Arvo Pärts meditatieve Spiegel im Spiegel en word overdonderd door de Renaissanceklanken van Vaughan Williams en Tallis. Van Veljo Tormis en zijn leermeester Lepo Sumera klinken werken met een heel andere spirituele inslag.

Je hoort de sjamanistische oerkreten doorklinken in Tormis’ koorepos Curse upon Iron, en je kunt de uitgestrektheid van de Baltische vlaktes voelen in Vasks’ Plainscapes. In dit programma vervagen de grenzen tussen concert en kerkelijke mis.

Tijdens dit concert spelen tien masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam mee. In het jaarlijkse talentontwikkelingstraject draaien zij als volwaardig lid van Amsterdam Sinfonietta mee om de specifieke repeteertechniek en speelwijze van Amsterdam Sinfonietta te ervaren en met het ensemble concerten te spelen door het hele land.

Tickets
1e rang: € 36,00
2e rang: € 32,00

Koop snel en veilig je tickets via onze online ticketshop of bij de Drvkkerij in Middelburg.

Info op een rij

Datum, starttijd concertZaterdag 23 mei 2020, 20.30u
Deuren open vanaf19.30u
LocatieGrote Kerk Veere, Oudestraat 26, Veere
MusiciAmsterdam Sinfonietta & Nederlands Kamerkoor. Candida Thompson, leiding en viool Martina Batič, dirigent (Tormis, Sumera) 
ProgrammaPärt • Spiegel im Spiegel, Tallis • Psalm Tunes for Archbishop Parker’s Psalter (selectie), Vaughan Williams • Fantasia on a theme of Thomas Tallis, Tormis • Curse upon Iron, Vasks • Plainscapes voor viool, cello en koor,  
Sumera • Concerto per voci e strumenti, Pärt • Spiegel im Spiegel 

Translate »