fbpx

Mini-meivakantie

 In Uncategorized

Vanaf dit jaar is Amsterdam Sinfonietta de artistieke partner in een jaarlijks terugkerend festival in Zeeland: het Sinfonietta String Festival. In vier concerten in twee dagen bewijst Sinfonietta met vele topsolisten de veelzijdigheid van het strijkorkest. Voor 2020 mogen we alvast verklappen dat er een grootse ode komt aan Mahler, met onder meer samenwerking van het Nederlands Kamerkoor!

Het Sinfonietta String Festival Zeeland is de ideale mini-meivakantie: het prachtige, historische stadje Veere ligt aan het Veerse Meer en zit vol met leuke galeries, winkels en goede restaurants. Tot en met 19 mei kunt u de fototentoonsteling ‘Veerenaren Vastgelegd‘ zien in Museum Veere, sfeervolle zwart-wit foto’s uit het kolossale fotoarchief van Jonkheer Willem Leonard Den Beer Poortugael. De schilderijen van zijn grootvader A.W. den Beer Poortugael kunt u zien in het Stadhuis. Nog veel meer prachtige schilderijen van Veere ziet u in de volgende tentoonstelling (2 juni – 24 november), samengesteld door gastconservator Joost Bakker: ‘Veere, daar moest je geweest zijn’. Over Veere als magische kunstenaarskolonie tijdens het interbellum, met prachtige expressieve en impressionistische werken. Pak de fiets en ga richting strand, en bezoek zeker het gezellige Middelburg of het stoere Vlissingen. Ontdek het mooie schiereiland Walcheren in een muzikale setting. Lekker wandelen, uitwaaien aan het water. Topmuziek. En heerlijk tafelen!


Lekker eten: Sinfonietta-arrangementen

Mossels (geen mosselen!), oesters, zeegroenten en zilt lamsvlees: met zulke verse en unieke streekproducten is het niet gek dat al die topchefs uit Zeeland komen. De meimaand betekent overigens ook de start van het jaarlijkse kreeftenseizoen. Twee Veerse restaurants hebben een speciaal menu voor het Sinfonietta String Festival Zeeland samengesteld.

‘t Waepen van Veere:
Driegangen menu van de chef (soep van de dag, hoofdgerecht, koffie/thee met zoete lekkernijen)
Naar het aanbod van de markt.
€29,50 of € 33,- inclusief een bijpassend glas wijn.

Romantik Hotel Auberge de Campveerse Toren:
Open voor een heerlijk ontbijt, lunch en diner, logement ook mogelijk.
Een kakelvers ontbijtje: € 17,50 (beperkt plaats, informeer gerust!)
Drie gangen lunchmenu: € 35,-
High tea vanaf 13:00, voorafgaand aan het concert op zaterdag: € 22,50 p.p.
Vroeg festivaldiner op zaterdag, tussen 18.00 – 20.00 uur, 3 gangen € 35,- incl. aperitief.
Bekijk hier binnenkort een selectie van hotels in de buurt.


Walcheren ontdekken

Het pittoreske Walcheren kunt u op meerdere manieren beleven, naast natuurlijk de muziek. Het is een gastvrij schiereiland, geliefd vanwege de prachtige stranden, duinen en fraaie natuur. Een eiland vol met wandelingen. Bezoek het Zeeuws Museum of het martitiem muZEEum en leer over Michiel de Ruyter en de hoogtijdagen van de VOC. Het is daarnaast heerlijk winkelen in Middelburg, Domburg en Vlissingen. Verzamel vuurtorens, zoals die bekende van Mondriaan bij Westkapelle. En u kunt prima uitwaaien in Dishoek, Zoutelande of Oostkapelle.

Translate »