Eeuwenoude verhalen gebracht met moderne technologie

In de Grote Kerk Veere Experience vind je geen uitgebreide collectie van materieel erfgoed zoals musea die hebben. Wel vind je er meerdere installaties waarin je de verhalen zelf ervaart. Moderne technieken als projection mapping en 3D soundscapes zorgen ervoor dat je letterlijk ín de verhalen staat. Bijvoorbeeld in het verhaal van prinses Mary Stuart en heer Wolfert VI van Borselen of van gewonde soldaten uit de tijd van Napoleon. Op de pagina Bezoek de Experience vind je meer informatie over de verhalen die te beleven zijn in de Grote Kerk Veere Experience.

Collectie

De collectie die de Grote Kerk Veere heeft bestaat onder andere uit de fundamenten van stoomcabines uit de tijd dat de kerk een militair hospitaal was, de restanten van Gries de mummiekat (waarschijnlijk een middeleeuws bouwoffer) en de grafzerk van twee gevluchte Hugenoten die in 1687 en 1688 zijn gestorven, en een gezamenlijk graf kregen.

Koop nu tickets

Toren en uitzicht

De beklimming van de 52 meter hoge toren van de Grote Kerk Veere maakt het bezoek helemaal af. Op de eerste verdieping van de toren sta je in een vloerprojectie van schilderijen die beroemde en minder beroemde schilders door de eeuwen heen Veere gemaakt hebben. Klim je door, dan word je getrakteerd op een verbluffend uitzicht over Veere en omgeving.

Tickets

Tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar. Gedurende de openingstijden kun je op elk heel uur een bezoek starten.

Koop nu tickets