fbpx

Voor de late beslissers: we hebben ook een ‘dagkassa’ aan de deur, vanaf een uur voordat het concert begint. Contant of pinnen.

Dagkassa’s:

Zaterdagavond 19:30 – Amsterdam Sinfonietta met Anthony Marwood en pianist Alexander Melnikov.

Morgenochtend 10:30 – Amsterdam Sinfonietta solisten met Annemiek de Bruin, met Tsjaikovski en Von Weber.

Zondagmiddag, slotconcert met Candida Thompson en Izhar Elias op gitaar. Zomerse muziek, van o.a. Piazzolla en Bartok: uitverkocht!

Alle smaken van het strijkorkest

Vier concerten, vijftien componisten. Op 18 en 19 mei laat Amsterdam Sinfonietta alle facetten en mogelijkheden van het strijkorkest klinken. Van kamermuziek tot grote klassiekers en intieme solowerken. Gespeeld door de musici van Amsterdam Sinfonietta en diverse gastsolisten.

Twee concertmeesters

Amsterdam Sinfonietta, dat is uiteraard Candida Thompson. Maar tijdens dit speciale concertweekend hoort u ook een gast-concertmeester: de Britse violist Anthony Marwood heeft de leiding over het zaterdagavondconcert. Candida Thompson soleert en leidt het slotconcert op de zondagmiddag.

Vijftien componisten

In twee dagen hoort u het werk van maar liefst vijftien componisten. Grootheden als Bach, Bartok, Mendelssohn, Ravel en Piazzolla. Maar ook ontdekkingen als Enescu, Lutosławski en Dohnányi. Het complete programma vindt u hier.

sinfonietta_ors-koszeghy

18 mei: Kleine Kerk Veere

Het openingsconcert van ons muziekfestival

Amsterdam Sinfonietta verzorgt een inspirerende muziekproeverij in de intieme Kleine Kerk in Veere. Serenades en sonates. In een concert van een uurtje laten drie topmusici samenspel zien en horen in de kleinst mogelijke bezettingen: het duo en het trio. Met Diet Tilanus (viool), Roeland Jagers (altviool) en Örs Köszeghy (cello).

Aanvang: 15:00 uur.
Bach, Lutosławski, Ravel en Dohnányi.

anthony-marwood-credit-walter-van-dyck_i

18 mei: Grote Kerk Veere

Anthony Marwood en Sinfonietta

Een sfeervol avondconcert in de Grote Kerk in Veere, met Amsterdam Sinfonietta die twee meeslepende klassiekers voor u speelt, van Mendelssohn en Enescu. Gastconcertmeester is de Britse violist Anthony Marwood. Met als gastsolist de Russische pianist Alexander Melnikov.

Aanvang: 20.30 uur.
Mendelssohn, Concert voor viool en piano
Enescu, Strijkoctet (arrangement van Anthony Marwood)

optimized_annemiek-de-bruin

19 mei: Zeeuwse Concertzaal

Zondagochtendconcert in Middelburg

Wat een zondagochtend: zonnige kamermuziek van Amsterdam Sinfonietta, met als gast de Zeeuwse klarinettist Annemiek de Bruin. Zij soleert in Webers Klarinetkwintet. Sinfonietta sluit aan met Tsjaikovski’s zonnige Souvenir de Florence. Dit concert bezoekt u in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

Aanvang: 11.30 uur.
Weber, Klarinetkwintet
Tsjaikovski, Souvenir de Florence voor strijksextet.

Candy Thompson
Photo: Marco Borggreve

19 mei: Grote Kerk Veere

Slotconcert met gezellige Meet & Greet

Het slotconcert van het Sinfonietta String Festival Zeeland: de strijkmuziek op haar best. Van het Divertimento van Bartók tot de Vier Jaargetijden van Piazzolla, solo uitgevoerd door concertmeester Candida Thompson. Izhar Elias vult aan met warmbloedige gitaarmuziek.

Aanvang: 16.00 uur
Biber, Bartók, De Falla.
Ravel, Casals, Boccherini.
Afsluiting: Piazzolla.

Bestel tickets per voorstelling of kies voor het volledige arrangement.

Geniet van de topmusici van Amsterdam Sinfonietta, in de bijzondere setting van Zeeland.
Ticketverkoop verloopt veilig via de website van onze partner, Gebouw T.

Op en top genieten van al het moois?

Kies voor het voordelige Sinfonietta arrangement. Een passe-partout voor alle vier de concerten.

Enkele praktische zaken voor een nog leuker festival:

Aanvang en verwachte eindtijden

De zaal is steeds een uur voor aanvang open, ook voor deurverkoop. Eindtijden zijn een inschatting.

Zaterdagmiddagconcert Kleine Kerk: 15:00 tot 16:00 uur.
Zaterdagavondconcert Grote Kerk: 20:30 tot ±22:00 uur (met pauze)

Zondagochtend Zeeuwse Concertzaal Middelburg: 11:30 tot 13:00 uur.

Zondagmiddagconcert Grote Kerk: 16:00 tot 17:30 uur en daarna borrel, meet & greet.

Parkeren in Veere en Middelburg

Voor Veere: wij raden aan de borden te volgen voor het parkeerterrein Mauritsbolwerk / Kanaalweg (westzijde). Dit is weliswaar betaald parkeren, maar ligt pal naast de kerk op 1 à 2 minuutjes loopafstand.

Voor Middelburg: parkeren bij de Stadsschouwburg. Of parkeergarage Kousteensedijk (betaald), parkeerterrein Damplein (max. 4 uur en betaald) of parkeerterrein Oude Veerse weg (onbetaald).

Via openbaar vervoer/bus is het lastig omdat er in het weekend minder bussen rijden. Het ideale vervoermiddel op Walcheren: een (huur)fiets. Of een zeilboot. 🙂

Mini-vakantie

Voor tips over een prettig verblijf, misschien zelfs wel een mini-meivakantie: twee restaurants in Veere bedachten een heerlijk arrangement en Museum Veere heeft een mooie fototentoonstelling. Zie ook Veere-Stad voor de leukste winkels, hotels en uitjes.

Translate »