fbpx

Een terug- en vooruitblik

 In Uncategorized

Het is weer de tijd van terugblikken en vooruitkijken. Bezinnen en nieuwe plannen maken. En natuurlijk om elkaar een fantastisch nieuwjaar te wensen. Wij willen dan ook graag van deze gelegenheid gebruik maken om even terug- én vooruit te kijken. 

2019 
Een aftrap met het Sinfonietta String Festival met Amsterdam Sinfonietta, de kerk en toren wederom geopend voor publiek, het Zeeuws Orkest met sopraan Anneke Luyten en vocaal ensemble Musica Cordis, de tentoonstelling Uncle Abe’s Spitfire, een druk bezochte Open Monumentendag, mooie momenten met fijne vrijwilligers, de Contactdag Erfgoed en Publiek, het Bevrijdingsconcert van Veere’s Genoegen en last but not least Anúna. De Grote Kerk Veere zit nog in een aanloop naar de opening in juni 2020, maar bruist al van beleving. 

2020 
Het wordt een jaar om aangehaakt te blijven, want er gaat veel moois komen. We zijn bezig met de voorbereidingen van het Sinfonietta String Festival op 23 en 24 mei. In juni gaat de Grote Kerk Veere met een unieke experience open voor publiek. Vanaf dat moment kunnen bezoekers de historie van de Grote Kerk op vele manieren beleven. Ook in juni: PopMonument on Tour. Erfgoed, verhalen en singer-songwriters nemen je helemaal mee. En rond augustus verwachten we een indrukwekkende tentoonstelling van Folkert de Jong, onze artist in residence.
Dat, én meer volgt in 2020.

Sluiting voor verbouwing
Komende maanden gaat de Grote Kerk Veere in verbouwing voor de in juni te openen experience, we zijn dan tijdens vakanties nog wel geopend. Op de pagina contact zijn de actuele openingstijden te zien.

Translate »