Prachtig operaprogramma met stukken van Verdi, Gounod, Donicetti en Puccini. Chef-dirigent: Ivan Meylemans Solist: Francis van Broekhuizen Lokatie: Grote kerk veere Datum: 12 juni 2022 Soliste in deze serie is Francis van Broekhuizen. Ze heeft al meerdere malen met Het Zeeuws Orkest opgetreden. En wie kent haar niet van het TV programma de Maestro. Behalve prachtig zingen zal Francis …
Terug naar de agenda

Prachtig operaprogramma met stukken van Verdi, Gounod, Donicetti en Puccini.

Chef-dirigent: Ivan Meylemans
Solist: Francis van Broekhuizen
Lokatie: Grote kerk veere
Datum: 12 juni 2022

Soliste in deze serie is Francis van Broekhuizen.
Ze heeft al meerdere malen met Het Zeeuws Orkest opgetreden. En wie kent haar niet van het TV programma de Maestro. Behalve prachtig zingen zal Francis ook de avond presenteren, en wie een aantal jaren geleden ook bij de zomerconcerten van Het Zeeuws Orkest was waar Francis zong, weet dat het dan een kostelijke avond wordt.

Het Zeeuws Orkest heeft dit keer het Brabant Koor uitgenodigd. Het Brabant Koor is een semiprofessioneel koor. Daarom maakt het orkest dit keer ook een uitstapje naar Brabant. Het eerste concert in de serie is in de St. Geertrudiskerk in Bergen op Zoom.

Brabant Koor is een veelzijdig projectkoor op topniveau.
Sinds de oprichting in 1981 werkt Brabant Koor samen met Philharmonie Zuidnederland en andere vooraanstaande orkesten in binnen en buitenland. Een groot aantal vermaarde gast-dirigenten, waaronder Jaap van Zweden, Valery Gergiev en Hartmut Haenchen, hebben dit toonaangevende concertkoor met groot succes gedirigeerd!

Het koor zingt vooral symfonische koorwerken, zoals Beethovens 9e Symfonie en Orffs Carmina Burana. Onder de gepassioneerde leiding van dirigent Louis Buskens komt de kenmerkende warme klankkleur van het koor tevoorschijn. Intussen hebben zich meer dan 200 professionele én amateur projectzangers bij Brabant Koor aangesloten. Zij zijn zowel afkomstig uit Noord-Brabant als ver daarbuiten. Mede daardoor levert het koor eersteklas maatwerk en is het in staat flexibel te schakelen op de vraag van de markt.

Nederland, Durgerdam, 17 september 2014
Francis van Broekhuizen
Foto: Merlijn Doomernik

Francis van Broekhuizen, operazangeres en comédienne
Na een opleiding maatschappelijk werk aan de Haagse Hogeschool begon zij aan een studie zang (klassiek en opera) aan het Amsterdams Conservatorium. In 2004 studeerde zij cum laude af. In datzelfde jaar was zij finaliste bij het Cristina Deutekom Concours te Enschede. De sopraan Maria Callas was voor haar een belangrijke inspiratiebron (“Ik ben door Callas gaan zingen.”)

Als dramatische sopraan heeft zij vele rollen gezongen bij Nederlandse operagezelschappen. Zij verzorgt ook recitals en muziektheatervoorstellingen, zoals het programma Dolle Diva. Daarin wisselt zij liederen af met conferences. Haar theateroptredens worden vaak begeleid door de pianist Gregor Bak en in 2019 reisden ze rond met het theaterconcert Bij twijfel hard zingen.

Van Broekhuizen is op televisie met regelmaat te zien in de dirigeerwedstrijd Maestro. Sinds 2019 is van Broekhuizen te zien als een van de 100-koppige jury in het RTL 4-programma All Together Now. Tevens was Broekhuizen in 2019 als panellid te zien in de speciale aflevering van Ranking the Stars dat binnen de oudejaarsaflevering van het programma Paul pakt uit! werd uitgezonden.

Bestel je tickets op de website van het Zeeuws Orkest

Datum en tijden
Datum
12/06/2022
Deuren open 19:30
Aanvang 20:00
Afgelopen 22:00
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Zomer concert 28,00