Op 18 maart en daarna elke eerste vrijdagochtend van de maand organiseert de Grote Kerk Veere Schrijfclub Nirwana. Met een knipoog naar Nescio, die Veere zijn ‘Nirwana’ noemde. Schrijvers in alle genres, zowel beginners en gevorderden, zijn welkom voor een ontmoeting met koffie en thee. Kom om 10 uur binnen via de zijdeur van de …
Terug naar de agenda

Op 18 maart en daarna elke eerste vrijdagochtend van de maand organiseert de Grote Kerk Veere Schrijfclub Nirwana. Met een knipoog naar Nescio, die Veere zijn ‘Nirwana’ noemde. Schrijvers in alle genres, zowel beginners en gevorderden, zijn welkom voor een ontmoeting met koffie en thee. Kom om 10 uur binnen via de zijdeur van de nog gesloten kerk. Na een voorstelrondje gaan we vrij schrijven in stilte, aan eigen werk. Of laat je inspireren door een schrijfopdracht en begin iets heel nieuws. Na drie kwartier schrijven lezen we stukken aan elkaar voor.

 

Tijd: van 10 tot 11.30 uur (entree via de zijdeur van de kerk, aan de Oudestraat)

Gratis, inclusief 2 consumpties.

 

Kom schrijven in de stille Grote Kerk en ontmoet medeschrijvers uit de buurt. De Grote Kerk Veere heeft net zoals in 2021 een boeiend literair programma op het programma, met schrijvers als Willem Jan Otten en Ilja Leonard Pfeijffer. De nieuwe Schrijfclub Nirwana richt zich op eigen werk en schrijfopdrachten. Zoals de briefvorm, de onbetrouwbare verteller, de MacGuffin en het zeer korte verhaal. Of schrijf een hommage of parodie op schrijvers als Nescio of Ilja Leonard Pfeijffer. Deze nieuwe gratis schrijfclub staat onder leiding van stadsmaker en schrijver Marloes Matthijssen, die schrijft onder het pseudoniem Maria Timiaan (Zeeuws literair podium De Baaierd, Nederland Leest, deBuren/Het Rode Oor, Ballustrada, NRC, Krakatau e.a.). Neem zelf pen en papier mee, of een opgeladen laptop (niet overal in de kerk is stroom).

De volgende data zijn:

  • 1 april
  • 6 mei
  • 3 juni

Programma

"Het Nirwana, en nog goedkoop ook"

Datum en tijden
Datum
18/03/2022
Aanvang 10:00
Afgelopen 11:30
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Schrijfclub Gratis