PopMonument Veere is uitverkocht. Reserveer nu een plek op de reservelijst. PopMonument neemt de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen door Veere, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en ontmoetingen op historische (onverwachte) locaties.
Terug naar de agenda

PopMonument, het festival wat popmuziek verbindt met erfgoed, maakt de eerste stap naar Zeeland landt op zaterdag 10 juli in het pittoreske stadje Veere! PopMonument kent haar oorsprong in Bergen op Zoom. Het festival neemt de bezoeker mee op een muzikale reis in en langs monumentale gebouwen door Veere, met bijzondere acts, hedendaagse muziek, verhalen en ontmoetingen op historische (onverwachte) locaties. Centraal in Veere staat de Grote Kerk Veere. Met Blaudzun en DAAN zijn de headliners van het festival bekend. De kaartverkoop start op vrijdag 16 april om 10.00 uur via www.popmonument.nl.

Vlaming DAAN verzorgt de openingsshow van het festival in de Grote Kerk Veere. Bezoekers ontdekken hierna het historische stadje van Veere op een diversiteit aan kleine locaties. Dit programma wordt later bekendgemaakt. Het slot is aan Blaudzun die met een bijzondere semi-akoestische show komt spelen in de Grote Kerk Veere. Hij gaat de samenwerking aan met kunstenares Mirjam Debets. Zij is visual artist en maakte al werk voor o.a. TivoliVredenburg. Debets verzorgt indrukwekkende projecties tijdens de show van Blaudzun.

Kaartverkoop
Om het festival voor zoveel mogelijk muziekliefhebbers toegankelijk te maken, zijn er een vast aantal eenpersoons- en tweepersoonstickets verkrijgbaar. PopMonument schikt zich aan de te verwachten maatregelen omtrent de coronacrisis. Dit betekent dat onderling 1,5 meter afstand gehouden wordt en alle concerten zittend zijn. Daarom is er slechts plek voor 175 bezoekers. Een kaartje kost € 29,50 inclusief servicekosten. Wordt het festival toch afgelast vanwege corona-maatregelen, dan krijg je je geld terug. De kaartverkoop start op vrijdag 16 april om 10.00 uur via www.popmonument.nl.

De Spot en Grote Kerk Veere
Poppodium De Spot in Middelburg is betrokken bij de programmering en marketing van PopMonument Veere. Het is voor het poppodium en de betrokken vrijwilligers bovendien een mogelijkheid om in deze tijd op een andere Zeeuwse plek mee te werken aan een muziekfestival. Grote Kerk Veere is de hoofdlocatie tijdens PopMonument. De kolossale kerk opende vorig jaar haar deuren als Experience en cultuurpodium en is het kloppend hart tijdens het festival

Musici

Blaudzun, DAAN

Datum en tijden
Datum
10/07/2021
Deuren open 18:30
Aanvang 19:00
Afgelopen 23:00
Locatie

Een aantal historische locaties in Veere, waaronder de Grote Kerk Veere

Tickets
Ticket 29,50