AANKONDIGING - binnenkort start de kaartverkoop van de dansvoorstelling van het Nederlands Dans Theater in de Grote Kerk Veere!
Terug naar de agenda

1 en 2 juni keert Nederlands Dans Theater terug voor een nieuwe voorstelling in de Grote Kerk Veere. Naast de voorstellingen in de Grote Kerk Veere, werkt Nederlands Dans Theater samen met verschillende lokale partners aan een sterk educatief en sociaal programma.

 

Op de planning staan twee NDT2 dansvoorstellingen:

  • Cluster van gastchoreograaf Edward Clug
  • Ten Duets on the Theme of Rescue van choreograaf Crystal Pite.

 

Over Nederlands Dans Theater (NDT)

Nederlands Dans Theater is een van de meest toonaangevende hedendaagse dansgezelschappen ter wereld onder artistiek directeur Emily Molnar. De groep is gehuisvest in Den Haag, maar treedt op voor een internationaal publiek van 150.000 bezoekers in Europa, Amerika, Azië en Australië. Sinds de oprichting in 1959 door Benjamin Harkarvy, Aart Verstegen en Carel Birnie, in samenwerking met achttien dansers van Nationale Ballet (toentertijd het Nederlands Ballet genoemd, trachtte NDT zijn eigen weg te banen in het moderne dansveld. Glen Tetley en Hans van Manen hebben daarin prominent een avantgardistisch stempel gedrukt op het artistieke gezicht van NDT. Hun non-conformistische, vooruitstrevende producties zetten het gezelschap nationaal en internationaal op de kaart.

 

Over Edward Clug

Edward Clug creëerde zijn eerste werk voor NDT, mutual comfort, in 2015, dat tot lovende recensies leidde en zijn doorbraak in Nederland betekende. In al zijn werken toont de choreograaf Edward Clug (Roemenië) een poëtisch en dynamisch karakter in zijn choreografische taal, met een scherp oog voor detail, dat verfijnde, intieme en sensuele bewegingen creëert. Clugs première voor Cluster, is zijn vijfde creatie voor NDT, wat hem een terugkerende en welkome gastchoreograaf van het gezelschap maakt. Klik hier voor de trailer van Cluster.

 

Over Crystal Pite

Crystal Pite is sinds 2008 associate choreograaf bij NDT en heeft haar verbintenis aan het gezelschap voor de komende vier jaar verlengd. Voor NDT creëerde Pite o.a. Pilot X (2005), Plot Point (2010, genomineerd voor de prestigieuze Benois de La Dance), Solo Echo (2012), en The Statement (2016). Haar meest recente werk (Figures in Extinction [1.0]) ging in mei 2022 in première en is het begin van een langere samenwerking met NDT, Complicité Theater, en artistiek directeur Simon McBurney. Klik hier voor de trailer.

 

Foto ® Edwin Paree

Datum en tijden
Aanvang 01/06/2023 00:00
Afgelopen 02/06/2023 00:00
Locatie

Grote Kerk Veere