Combineer een muzikale zeilzwerftocht met JP de Klerk op De Vrijbuiter met een bezoek aan de Grote Kerk Veere tijdens Muziek in de Zeilen en beleef een muzikale en avontuurlijke dag die je niet snel zult vergeten.
Terug naar de agenda

Muziek in de Zeilen met JP de Klerk
22 augustus

Een aantal keer per jaar organiseert het team van De Vrijbuiter een muzikale zeilzwerftocht, een tour over het water met verschillende bands en artiesten aan boord. Overal wordt er muziek gemaakt; midden op het water, in sluizen en daar waar er aangelegd wordt. Nu slaan de teams van De Vrijbuiter en de Grote Kerk Veere hun handen ineen en komen met een uitgebreid muzikaal en avontuurlijk programma.

Van 19 t/m 22 augustus kan je de muzikale zeiltocht namelijk combineren met een bezoek aan de Grote Kerk Veere. Hier beleef je onder het genot van een welkomstdrankje spelenderwijs de geschiedenis van Veere in de Experience en stap je tijdens het beklimmen van de kerktoren in een duizelingwekkende projectie om vervolgens een paar treden verder beloond te worden met een adembenemend uitzicht over Walcheren. Om de avond compleet te maken kan je optioneel een Captains Dinner reserveren, dat geserveerd zal worden in de kerk. Aansluitend zeil je in een antieke tjalk onder begeleiding van een van onze muzikanten de zon tegemoet op het Veerse Meer.

De Vrijbuiter meert af en weer aan bij de cruiseterminal tegenover de kerk, op enkele minuten loopafstand.

Tijden

  • 15.30 uur: Bezoek aan de Experience in de Grote Kerk Veere inclusief welkomstdrankje
  • 17.15 – 18.15 uur: Captains Dinner in de kerk of tijd om op eigen gelegenheid te dineren
  • Vanaf 18.15 uur: Welkom op zeilschip De Vrijbuiter in de cruiseterminal
  • 18.30 uur: Afvaart De Vrijbuiter, zeiltocht inclusief concert. Consumpties zijn verkrijgbaar op De Vrijbuiter en kunnen cash afgerekend worden
  • 21.30 uur: De Vrijbuiter meert af aan de cruiseterminal

JP de Klerk

JP de Klerk is een Middelburgse liedjesschrijver en maker van Zeelandicana; grenzeloze muziek geworteld in Zeeland. Elke eerste dag van de maand brengt JP de Klerk deze zomer een nieuwe single uit. De liedjes gaan over JP’s persoonlijke belevenissen van vroeger en nu. Na songs over jeugdherinneringen en zomerliefde volgen nog liedjes over zijn eerste gitaar, eerste bandje en het dromen van roem, over een onverwachtse ontmoeting met zijn held Johan Cruijff en over de lange nachtelijke reis terug naar huis na een optreden in het land. Hoe divers de onderwerpen ook zijn, in alle liedjes speelt Middelburg een rol.

Optioneel: Captains Dinner

Om jouw avond compleet te maken is het mogelijk om voorafgaand aan het concert te genieten van een Captains Dinner in de Grote Kerk Veere. Je hebt de keuze uit:

  • Zeeuwse vissoep met croutons en rouille of Bospaddenstoelensoep
  • Kapucijners met Zeeuws spek, ui, tafelzuur en piccalilly of Chili con carne (ook vegetarisch te bestellen)
  • Groene salade
  • Koffie/thee

Het is eventueel mogelijk om een kindermenu te bestellen.

Kaartverkoop

Uiteraard wordt Muziek in de Zeilen georganiseerd met inachtneming van alle actuele maatregelen rondom Covid. Voor dit concert is vooralsnog geen sneltest nodig van tevoren. Wel is het onderling 1,5 meter afstand houden verplicht en word je verzocht alle hygiëne maatregelen in acht te nemen. Daarom zijn er slechts 25 tickets beschikbaar per avond. Een ticket kost € 45,00 inclusief servicekosten.

Programma

Ontvangst en toegang tot de Experience, welkomstdrankje, zeiltocht van 3 uur, concert van JP de Klerk

Musici

JP de Klerk

Datum en tijden
Datum
22/08/2021
Aanvang 15:30
Afgelopen 21:30
Locatie

Grote Kerk Veere en De Vrijbuiter

Tickets
Ticket € 45,00
Captains Dinner € 18,00