Een Kerstmarkt waar lokale ondernemers, kunst, cultuur en duurzame producten centraal staan.
Terug naar de agenda

De moderne versie van de Kerstmarkt in de Grote Kerk Veere geeft lokale ondernemers en kunstenaars een podium. Alle kramen vullen zich met kunst, cultuur, boeken, muziek, duurzame producten, tweedehands spullen en biologisch eten en drinken. Een bont gezelschap van leuke retailers met een breed scala aan producten; van educatief speelgoed, hippe nieuwe vinylplaten tot zelfgemaakte zeep. Met de toevoeging van lokale horecaondernemers breidt de Grote Kerk Veere haar aanbod uit voor bezoekers. Ook organiseert De Grote Kerk Veere kleine activiteiten voor jong en oud. En dan is er ook nog muziek!

 

🎵 Zaterdag 10 december verwelkomen we Company of Sinners om 13:00 en 14:00 uur – Deze drie mannen zijn al drie decennia lang elkaars muzikale broeders en hebben inmiddels honderden optredens op hun naam staan. Waaronder een voorprogramma van genregenoot Danny Vera. Met nummers die gaan over de slechtere versie van onszelf. Teksten in het Engels en aankondigingen in het Zeeuws, heerlijk gezellig!

 

🎵 Zondag 11 december presenteren we Broekema speelt liedjes om 13:00 en 14:00 uur – Broekema ontstond door een Nederlandstalige ode aan zijn lief. Want sinds hij in Zeeland woont, gaat zijn voorkeur opnieuw uit naar het zingen en spelen van unieke Nederlandstalige liedjes. Zijn stem leent zich daar uiterst goed voor. Vaak nummers van een ander, maar tegenwoordig steeds meer eigen werk.

 

✂️En voor alle creatieve bezoekers van de Kerstmarkt is er op zaterdag een tangle-stempel-recycle workshop georganiseerd door JuttiFrutti – vrije inloop tussen 13:30 – 15:30.

✂️Op zondag zorgen vrijwilligers van de Grote Kerk Veere voor een knutseltafel waar kinderen een katten- of vleermuismasker kunnen maken en versieren. Dit kan de gehele middag tussen 13:00 – 17:00.

 

Verder kunnen jullie onderstaande deelnemers tijdens de Kerstmarkt in de Grote Kerk Veere verwachten!

 • Rineke de Groes – Handgeschilderde en hand gevilte zijden sjaals.
 • Bier & Melksalon – Biologisch ontbijt, lunch, lekkere koffie en zelfgemaakte taart.
 • Moois & Meer – Duurzame kleding en aanverwant, voor dames en heren. Geen fashion, maar puur en moois. We brengen labels samen die met zorg en vakmanschap en eerlijk zijn gemaakt met materialen die de tand des tijds doorstaan.
 • Yvonne Smit – Alles van wol, verwerkt op een 100% natuurlijke manier geschoren vachten van schapen. Gevilte vachten, sjaals, hoeden, sloffen en windlichtjes. Dit allemaal enkel met gebruik van water,  groene zeep en spierkracht!
 • Tweede Natuur – Unieke handgemaakte kerstdecoratie van Rest, 2e Hands en Natuurlijk -materiaal.
 • Oh Yeah Wood (alleen zondag) – Antoinette maakt houtprints met foto’s, ook sieraden en andere dingen van hout etc.
 • Lilith de Jonge – Schilderijen van de Zeeuwse kust. Door gebruik van verschillende schildertechnieken, in zowel acrylverf als in olieverf vermengd met coldwaxmedium, komen de abstracte zeegezichten tot leven.
 • Kdoo Nzo – Jam (10 suikervrije smaken) en suikervrije chutneys, 100% natuurlijk dus zonder geur, kleur en smaakstoffen. Van: Jam Jam Konfituur van het Landhuys.
 • Pazzo Arte – Magic cats and more… Kenmerkend van deze ruimtelijke kunst zijn de kleuren en vormen. Gerecyclede kunst gemaakt van papier- maché door de Middelburgse kunstenaar Wolfgang Krug.
 • PLANTaardig – Plantaardige kerstballen, buiten planten, kerstdecoratie, plantenaccessoires van Botanopia en BacSac, gevulde winterdozen en dennenappels.
 • Mooois in Veere – De mooiste kerstcadeaus, (kinder)kleding, mode accessoires, sfeermakers en lekkers.
 • De Zeeuwse Bakker – Onze “eigen” Chris Koole mag natuurlijk niet ontbreken. Verse brood en banket uit Veere.
 • Vrienden van de Grote Kerk Veere – Een kraam met tweedehands boeken op het gebied van architectuur, kunst, cultuur, natuur en landschap. Uiteraard zijn wij er zelf ook om te vertellen over hoe je ‘Vriend’ kunt worden, wat je ervoor krijgt en wat onze plannen zijn.
 • Junglebooks – De groene winkel van Het Kaslokaal.  Voor duurzame cadeaus, zoals vilten kersthangers- en versiering van Sjaal met een verhaal, papieren kerstdecoratie, kaartenmapjes, boeken en huisgemaakte producten zoals lemon curd, vijgendip en kerstthee!
 • Will van Beijmerwerdt – Het Poolse aardewerk Bunzlau. Het aardewerk wordt volledig handbeschilderd of hand-gestempeld. Naast het Bunzlau servies wordt ook bijbehorende handdoeken en theedoeken verkocht.
 • BLENDbus – the best hotdogs in town!
 • Marijn Kluijfhout – Kluijfhout maakt duurzame producten zoals prints op hout en houtsculpturen.
 • Wilrik van OostendeTweedehands boeken en platen.
 • Loverendale – Boerderijwinkel vol met vaak zelfgemaakte biologische producten.
 • De Merel – Pasteltekeningen waarvan fotokaarten inclusief kalenders en gedichtenboekjes gemaakt, en ook Dibondplaten (foto’s) op aluminium voor eventueel buiten gebruik.
 • Galerie POP – Fair Rrade (kerst) artikelen zoals handgemaakte papieren honeycombs voor in de kerstboom, advent kaarsen, geborduurde kussens, gehaakte warme sokken en handschoenen met traditionele Nepalese borduursels en prachtige manden uit Senegal.
 • Annett Fischer (Mote) – Klei, hout, wol… vormen de basis om subtiele of robuuste werken te ontwikkelen. Het zijn objecten met een twist, visueel uitdagend en tegelijkertijd praktisch, gemaakt van natuurlijke materialen met behulp van traditionele ambachten.
Datum en tijden
Datum
10/12/2022
Deuren open 11:00
Aanvang 11:00
Afgelopen 17:00
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Entree Gratis