ZWERK, WOL EN WATER Het bevatten van een ruimte zo groot als het middenschip van de Grote Kerk Veere doet iets met je verbeelding. Wat is hier geweest, en wat is hier gebeurd? Voor Kerkmeester Karin van Dam werkt dat net zo. Met haar installatie probeert ze de ruimte opnieuw betekenis te geven. Door de …
Terug naar de agenda

ZWERK, WOL EN WATER

Het bevatten van een ruimte zo groot als het middenschip van de Grote Kerk Veere doet iets met je verbeelding. Wat is hier geweest, en wat is hier gebeurd? Voor Kerkmeester Karin van Dam werkt dat net zo. Met haar installatie probeert ze de ruimte opnieuw betekenis te geven. Door de verhalen van buiten naar binnen te halen. In abstracte vorm, zodat de betekenis van haar installatie voor iedereen anders kan zijn. Karin: “Het tot mijn beschikking hebben van zo’n monumentaal kerkgebouw als dat in Veere prikkelt enorm. De architectuur van dit gebouw, de overweldigende verticaliteit – voor mij begon het ontwerpproces daar. Een kerk richt zich tot de hemel, en dat wil ik met mijn installatie benadrukken. Zodat je als bezoeker diezelfde oneindigheid ervaart die mij overviel, de eerste keer dat ik de Grote Kerk Veere bezocht.”

Uitgebreide informatie over ZWERK, WOL EN WATER vind je hier.

Tickets voor een bezoek aan de expositie hoeven niet apart aangeschaft te worden, maar zijn inbegrepen bij een ticket voor de Experience. Tip: boek jouw ticket nu direct via deze link en krijg 15% korting.

Foto: Jan Luijk

 

Datum en tijden
Aanvang 06/11/2021 11:00
Afgelopen 15/05/2022 17:00
Locatie

Grote Kerk Veere