Samen met solist Victor Julien-Laferrière geeft het Jeugdorkest Nederland een serie concerten op podia in Nederland. En woensdag 3 augustus speelt het orkest in de Grote Kerk Veere!
Terug naar de agenda

De concerten van de JON zomertournee zijn gepland van zaterdag 29 juli t/m vrijdag 5 augustus 2022. Samen met solist Victor Julien-Laferrière geeft het orkest een serie concerten op podia in Nederland, inclusief het Concertgebouw in Amsterdam. De Zomertournee voert tevens naar Italië waar onder andere wordt opgetreden tijdens Loggia dei Lanzi georganiseerd door het Florence Youth Festival en het Musica Riva Festival. En woensdag 3 augustus speelt het orkest in de Grote Kerk Veere!

Het programma is divers en uitdagend. Het JON staat bekend om zijn repertoire met zowel orkestwerken van bekende meesters als werken van hedendaagse componisten, vaak speciaal voor het JON gecomponeerd. Ook deze zomertournee werkt het orkest aan een divers programma met de expressief Russische Symphonie nr.3 van componist Sergei Rachmaninoff, Antonín Dvořák’s celloconcert op.104 met als solist Victor Julien-Laferrière en een speciaal voor het JON geschreven compositie van de jonge componist Xavier van de Poll.

 

Over het Jeugdorkest Nederland

In het Jeugdorkest Nederland (JON) spelen ruim 75 getalenteerde jongeren (14-21 jaar) afkomstig uit het hele land. De orkestleden zijn allen enthousiast met muziek bezig en combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument. Diverse leden van het JON volgen een (voor)opleiding aan een conservatorium. Concerten van het JON kenmerken zich door fris en uitstekend orkestspel onder de stimulerende leiding van vaste Jurjen Hempel. Op het programma staan zowel werken van de grote meesters uit de klassieke muziek als hedendaagse werken.

Het Jeugdorkest Nederland is opgericht in 1959 en nog altijd hét landelijk jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent. Sinds 2019 vormen het Jeugdorkest Nederland en het Nationaal Jeugdorkest samen de Nationale Jeugdorkesten Nederland: dé plek voor talentontwikkeling op topniveau!

Vanaf de oprichting in 1959 door dirigent Ru Sevenhuysen staat bij het JON het samen muziek maken op een hoog niveau voorop. In de repetitieperiodes wordt enthousiast gewerkt aan een volwaardig en uitdagend concertprogramma. Er is veel aandacht voor techniek, repertoire, interpretatie en stijl. De jongeren krijgen bij het JON de optimale mogelijkheden om zich verder te ontplooien. De verworven muzikale bagage nemen
ze weer mee naar de andere orkesten en ensembles waarin ze spelen. Het Jeugdorkest Nederland is voor veel leden een stimulans om voor een toekomst als beroepsmusicus te kiezen. Maar ook voor degenen die een andere stap ambiëren, is het JON een fantastisch orkest om in te spelen.

Over solist Victor Julien-Laferrière

Deze Zomertournee speelt het Jeugdorkest Nederland (JON) met de getalenteerde Franse cellist en eerste prijswinnaar van de Koningin Elisabethconcours Victor Julien-Laferrière. Naast zijn winst op het Koningin Elisabeth concours in 2017 werd hij in 2018 bekroond met de Victoire de la Musique in Frankrijk als ‘Beste Instrumentale Solist’. Hij was al eerder te gast bij het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Valery Gergiev, het Nederlands Philarmonisch Orkest en het Orchestre National de France met Emmanuel Krivine. Dit voorjaar debuteert hij bij het Amsterdam Sinfonietta in een programma vol muzikale werken rondom Joseph Haydn. Tijdens de JON Zomertournee zal Victor soleren met het prachtige Celloconcert in b door Antonín Dvořák.cellist Victor Julien-Laferrière

Victor Julien-Laferrière begon zijn cello carrière bij René Benedetti en studeerde achtereenvolgens bij Roland Pidoux aan het Conservatorium van Parijs, bij Heinrich Schiff aan de Universiteit van Wenen en bij Clemens Hagen aan het Mozarteum in Salzburg. Tegelijkertijd nam hij van 2005 tot 2011 deel aan Seiji Ozawa International Music Academie Zwitserland. Daarnaast heeft hij diverse opnameprijzen ontvangen, waaronder de Diapason d’Or 2017 voor zijn sonatealbum met pianist Adam Laloum en zijn album gewijd aan Schubert met het Trio Les Esprits (Sony Music).

Programma

Xavier van de Poll|The Redcrosse Knight (wereldpremière), Antonín Dvořák|Celloconcert in b (solist Victor Julien-Laferrière), Sergei Rachmaninoff|Symfonie nr.3 opus 44 in a

Musici

Jeugdorkest Nederland | Dirigent: Jurjen Hempel

Datum en tijden
Datum
03/08/2022
Deuren open 19:30
Aanvang 20:00
Afgelopen 22:00
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Regulier ticket 22,50
Ticket < 30 jr 10,00
incl. drankje in de pauze