Een literair gesprek in de grote kerk Grote Kerk Veere, PZC en boekhandel de Drvkkery organiseren in april twee literaire activiteiten. 10 april wordt Auteur Ilja Leonard Pfeijffer in de Grote Kerk Veere geïnterviewd door journalist Jan van Damme. Pfeijffer schrijft dit jaar het geschenk van de Boekenweek, die op 9 april van start gaat. …
Terug naar de agenda

Een literair gesprek in de grote kerk

Grote Kerk Veere, PZC en boekhandel de Drvkkery organiseren in april twee literaire activiteiten. 10 april wordt Auteur Ilja Leonard Pfeijffer in de Grote Kerk Veere geïnterviewd door journalist Jan van Damme. Pfeijffer schrijft dit jaar het geschenk van de Boekenweek, die op 9 april van start gaat. Kaarten voor deze PZC/Drvkkery-lezing zijn te koop bij De Drvkkery (in de winkel en online) en via deze pagina.

Het Boekenweekgeschenk Monterosso mon amour is een boek over het belang van verhalen. En tegelijkertijd is het een ode aan de anonieme mensen die het literaire bedrijf draaiend houden, zoals boekhandelaren, bibliotheekmedewerkers en organisatoren van lezingen.

Carmen, een kinderloze vrouw van iets meer dan middelbare leeftijd, besluit een sprong in het diepe van haar verleden te wagen. Niets wat haar daartoe dwingt. Ze is de welgestelde echtgenote van een ex-diplomaat, drinkt zonder wroeging haar middagsherry en is als literatuurliefhebster (‘ze voelt zich oud want ze houdt van lezen’) zeer actief in de plaatselijke openbare bibliotheek. Opspelende herinneringen aan haar eerste vakantie aan de Middellandse zee met haar ouders in Monterosso (Cinque Terre), waar ze onder water haar eerste zoen kreeg, brengen haar ertoe in haar eentje het vliegtuig naar Italië te nemen voor een korte voorjaarsvakantie. Antonio heette hij. Wie weet komt ze die na al die jaren nog eens tegen. Wat nog niemand weet – behalve de verteller van dit verhaal – is dat ze door onvoorziene omstandigheden veel langer in Monterosso zal moeten blijven dan de bedoeling was. Aan de impasse die dit veroorzaakt, komt een einde wanneer ze op een middag kennismaakt met een jongetje uit het dorp.

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) groeide op in Rijswijk, promoveerde aan de Leidse universiteit en woont en werkt momenteel in Genua. Onder zijn meest recente werk bevinden zich de met de Libris Literatuur Prijs bekroonde La Superba uit 2013, de in 2016 uitgekomen autobiografie Brieven uit Genua en de in 2017 uitgekomen roman Peachez, een romance, over de complexe verhouding tussen fantasie en werkelijkheid in liefde en geloof. Eind 2018 verscheen zijn grote roman Grand Hotel Europa over liefde in tijden van massatoerisme, Europese identiteit en nostalgie.

Lezers van de PZC krijgen €5,- korting wanneer zij bij het online bestellen een kortingscode invoeren. Deze code is op (datum/data) te lezen in de krant.

 

Datum en tijden
Datum
10/04/2022
Deuren open 15:30
Aanvang 16:00
Afgelopen 18:00
Tickets
Regulier ticket € 15.00
PZC abonnees € 10.00
Vriend Gratis