Wij zijn allemaal bevooroordeeld. Binnen anderhalve seconde vormen je hersenen een eerste indruk. De vraag is: wat doe jíj met die eerste indruk? Humans is een intieme en persoonlijke een-op-een ontmoeting die je aan het denken zet.
Terug naar de agenda

Vrijdag 28 oktober komt performer en theatermaker Wensley Piqué naar de Grote Kerk Veere. Hij ontwikkelde een interactieve theaterinstallatie waarin een ontmoeting centraal staat. Hoe bekijken wij mensen? Hoe snel vormen wij een beeld van de ander? En mag dat beeld nog veranderen? Uitgaande van de psychologie van de eerste indruk gaat hij met publiek in gesprek.

 

Tijdens deze avond zijn er individuele ontmoetingen met de maker Wensley Piqué tussen 19.30 en 21.00 en tussen 21.30 en 23.00. Per tijdslot hebben maximaal negen mensen een 1 op 1 met Wensley van ongeveer 10 minuten. Vervolgens krijgt iedere bezoeker ook een nagesprek inclusief een hapje en een drankje om de voorstelling te evalueren.

 

Over de maker
Wensley Piqué (1977) is performer, theatermaker, poppenspeler, choreograaf en bewegingsdocent. Hij studeerde af als regie- en theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht. Wensley deed mee aan het programma Popster! met zijn voorstelling Granm’ma, was vaste speler bij theatergroep DOX en trad op op o.a. Oerol, de Parade, en Theaterfestival Boulevard. Hij heeft een passie voor verbinding maken tussen mensen onderling en tussen mens en natuur.

 

Over de Black Achievement Month

Humans is een bijzondere productie van de Jeugdtheaterschool Zeeland in het kader van de Black Achievement Month (BAM). BAM is een jaarlijks Nederlands evenement in oktober dat ‘Black Achievers’ (zwarte Nederlanders) en hun bijdrage aan de Nederlandse samenleving bij een breed publiek onder de aandacht brengt. Dit jaar met een divers programma op het gebied van educatie, performances, theater en literatuur. Samen brengen we gekleurd talent en ‘nieuwe’ verhalen voor het voetlicht. BAM wordt in Zeeland georganiseerd door ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB), Keti Koti Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van Four Freedoms Door Het Jaar Heen.

 

Mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en fonds ZOZ

Foto: Les Adu

Programma

Concept & spel: Wensley Piqué | Tekst: Wensley Piqué | Licht en geluid: Rob Daanen | Scenografie: Rob Daanen Campagnebeeld: Les Adu | Productie: Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost

Datum en tijden
Datum
28/10/2022
Deuren open 19:15
Aanvang 19:30
Afgelopen 23:00
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Ticket 19.30 - 21.00 25.00
Ticket 21.30 - 23.00 25.00