Auteur Freek de Jonge spreekt met journalist Jan de Vlieger over Kom verder! - het eerste deel van Freeks memoires.
Terug naar de agenda

Een literair gesprek in de grote kerk

Grote Kerk Veere, PZC en boekhandel de Drvkkery organiseren in oktober en november vier literaire activiteiten. 14 november presenteert Freek de Jonge Kom verder! – het eerste deel van zijn memoires.

Over Kom verder!

Kom verder! is het eerste deel van Freek de Jonges memoires, dat begint in de zomer van 1900 op Schouwen-Duiveland. Tijdens het hoeden van een kudde koeien krijgt de dan veertienjarige grootvader van Freek een Roeping. Gehoorzaamheid aan Gods vraag heeft tot gevolg dat zijn vader, Andries de Jonge, die vijftien jaar later in Breda ter wereld komt, wordt voorbestemd tot predikant. Na gymnasia in Gouda, Deventer en Doetinchem gaat Freeks vader theologie studeren in Groningen en wordt Gerardus van der Leeuw zijn leermeester.

Vlak voor de oorlog ontmoet hij door een bizar toeval zijn aanstaande echtgenote, wier broers tot ontzetting van haar vader voor de NSB hebben gekozen. Na zijn eerste gemeente Westernieland trekt het gezin De Jonge in 1946 naar Workum, waar alles ideaal lijkt tot het drama toeslaat dat tot de ‘ervaring’ leidt waar Andries de Jonge zo naar hunkerde. In Kom verder exploreert domineeszoon Freek de Jonge met verbeeldingskracht het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnenvoert waarin het geloof intens wordt bevraagd en beleefd.

Uiteraard wordt deze voorstelling georganiseerd met inachtneming van alle actuele maatregelen vanuit de overheid i.v.m. Covid. De avond is seated en je hebt, naast je ticket, ook een coronatoegangsbewijs (volledige vaccinatie, negatieve sneltestuitslag of herstelbewijs) nodig. Die regel je eenvoudig via: https://coronacheck.nl/nl/

Programma

Freek de Jonge, Jan de Vlieger

Datum en tijden
Datum
14/11/2021
Deuren open 15:30
Aanvang 16:00
Afgelopen 17:30
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Regulier ticket € 15.00
PZC abonnees € 10.00
Vriend gratis