Het is voor het eerst in 32 jaar dat het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen met haar programma de Schelde oversteekt en een podium vindt in de sfeervolle Grote Kerk. Met een primeur: op zondag 20 september treedt Frascati Symphonic & Ballet Petrella Lion op in de Grote Kerk Veere. Op vrijdag 16 oktober verzorgen ze het slotconcert van de 32e editie van het festival in het Scheldetheater Terneuzen.
Terug naar de agenda

De Grote Kerk Veere biedt een fantastisch decor voor muziek en dans. Frascati Symphonic brengt onder leiding van Kris Stroobants een inspirerend programma met nostalgische verbeeldingskracht, geserveerd met het gracieus ballet van Petrella Lion.

Festivaldirecteur Rinus Meesen: ‘’De Grote Kerk Veere is een schitterende concertlocatie om het kwalitatief hoog niveau van het Festival Zeeuwsch-Vlaanderen ook daar uit te dragen met schitterende concerten klassieke muziek. We breiden dus uit in deze periode van herschikken naar situatie of noodzaak. De samenwerking kan ook worden gezien als voorsorteren op politiek beleid in de cultuursector. Voor het Festival maken we al jaren veel publiciteit in Vlaanderen. Nu gaan we naar ‘den overkant’, naar Veere. Zo leggen we Zeeland-breed een ‘cultuur-as’ van Zeeuws-Vlaanderen naar Veere en terug.’’

Programma

Elegia, Swerts, Ancient Airs and Dances, Respighi, Holberg Suite, Grieg, On the Nature of Daylight, Richter

Datum en tijden
Datum
20/09/2020
Deuren open 15:30
Aanvang 16:00
Afgelopen 17:00
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Eenpersoonsticket € 27,50
Tweepersoonsticket € 55,00
Tickets zijn ook aan de deur te koop