De klank van water. Zeeland en water; onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet geheel onverwacht staat de programmering van Festival Zeeland Klassiek in juli 2022 daarom in het teken van water. Het veranderende en beweeglijke van water zie je ook terug in de variëteit van muziekstijlen en composities op het festival, het cross-over element in de voorstellingen en de samenstelling van de musici.
Terug naar de agenda

Op donderdag 7 juli geniet je in de Grote Kerk Veere van twee werken van Johannes Brahms. Beide werken nemen een bijzondere plek in in zijn oeuvre.

In de zomer van 1890 besloot Brahms dat zijn carrière van componist tot een einde zou moeten komen. Het strijkkwintet op. 111 schreef hij met de intentie dat het zijn laatste werk ooit zou worden en zijn zogezegde zwanenzang zou zijn. “With this letter you can bid farewell to my music, because it is certainly time to leave off…” was het begeleidend schrijven aan zijn uitgever bij het opsturen van de laatste versie. Het is een werk van de buitencategorie, elegant, overvloedig, subtiel, origineel en onmiskenbaar Brahms. Hoewel hij zijn werk als componist voltooid beschouwde, schreef hij een goed jaar later, na het horen spelen van Richard Muhlfeld, klarinettist van de Meininger Hofkapelle, die hem zo in vervoering bracht, nog zowel een klarinettrio als het klarinetkwintet in b-klein.

 

Meer informatie over de musici en tickets op: Hartenkreten van afscheid – Festival Zeeland Klassiek

Programma

Strijkkwintet op. 111 | Klarinetkwintet op. 115

Musici

Lisa Jacobs | Marc Sabbah | Harriet Krijgh | Levan Tskhadadze | Nicolas Dupont | Nika Toskan

Datum en tijden
Datum
07/07/2022
Aanvang 20:00
Afgelopen 21:45
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Los ticket 25,00