Muziek van Douwe Eisenga voor harp en piano voor liefhebbers van modern klassiek.
Terug naar de agenda

Douwe Eisenga uit Middelburg was vroeger de programmeur van de Zeeuwse Concertzaal. Toentertijd programmeerde Douwe al met grote regelmaat moderne muziek en dit viel zelfs op bij belangstellenden van het genre van buiten de provincie Zeeland. Met het oog op de groeiende interesse in modern klassieke muziek nodigde de Grote Kerk Veere Douwe uit om een reeks van mini-festivals op te zetten in Veere. Hierbij staat modern klassieke muziek in de spotlight, maar zeker ook de muziek van Douwe zelf.

Douwe Eisenga bewerkten samen met Lavinia Meijer en Feico Deutekom Les Chants Estivaux, door Eisenga oorspronkelijk gecomponeerd voor 4 pianos. Vervolgens componeerde Eisenga speciaal voor hen Chants d’Automne. Beide werken zullen tijdens het concert in de Grote Kerk in Veere worden hernomen.

De samenwerking tussen Lavinia en Feico ontstond tijdens de concerten van Philip Glass in Nederland, waar beiden als gast optraden. Al snel ontstond het idee om een harp-piano duo te vormen, met bewerkingen van verschillende hedendaagse componisten. Naast muziek van Glass bewerkte het duo werk van Meredith Monk, Wim Mertens, Yann Tiersen en Michael Nyman.

 

Over Lavinia Meijer

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

 

Over Feico Deutekom

Feico Deutekom (1966) vervult een bepalende rol in de repetitieve of minimal music. Ruim tien jaar geleden was dat met het Attacca Ensemble, dat koorwerken voor zijn rekening nam van Philip Glass, Arvo Pärt en David Lang. Feico was initiatiefnemer van het Ensemble, zong en speelde piano, en verzorgde de meeste arrangementen. Feico bracht de afgelopen jaren twee piano albums uit, waarvan de laatste, met pianobewerkingen van ensemblemuziek van Philip Glass, op het prestigieuze composers label Orange Mountain Music verscheen. Feico is de eerste Nederlandse pianist die op dit label verschijnt. Naast zijn concerten als solist trad Feico de afgelopen jaren op met Philip Glass, Tara Hugo en Freek de Jonge.

 

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten

Programma

Douwe Eisenga - Les Chants Estivaux, Les Chants d’Automne, For Mattia | Philip Glass - Suite from Candyman, Facades

Datum en tijden
Datum
25/06/2022
Deuren open 19:30
Aanvang 20:00
Afgelopen 22:00
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Regulier ticket 16,00