Eind september verschijnt OPEN, het nieuwe solo album van Douwe Eisenga. De presentatie van het album vindt 9 oktober plaats in de Grote Kerk Veere. Als inleiding op het album speelt Douwe Eisenga samen met saxofoniste Lotte Pen de epiloog van het stuk WIEK.
Terug naar de agenda

OPEN, het nieuwe album van Douwe Eisenga dat eind september verschijnt, is geschreven en opgenomen in de lange maanden waarin de wereld op slot zat. Een album dat zich kenmerkt zich door verstilling. Door een noodgedwongen pas op de plaats. Door ruimte en verdieping. Misschien zorgt die rust er wel voor dat je beter luistert. Dat je minder snel met een oordeel komt, dat je luistert met een open oor, een open houding.

Ervaar het zelf op zaterdagavond 9 oktober.

Programma

  • 20.00 uur – Deuren open
  • 20.30 – 21.00 uur – Saxofoniste Lotte Pen
  • 21.00 – 21.15 uur – Epiloog WIEK door Lotte Pen en Douwe Eisenga
  • 21.15 – 21.30 uur – Pauze
  • 21.30 – 22.30 uur – Douwe Eisenga speelt integraal zijn nieuwe album OPEN

Uiteraard wordt dit concert georganiseerd met inachtneming van alle actuele maatregelen vanuit de overheid i.v.m. Covid. Het concert is seated en je hebt, naast je ticket, ook een coronatoegangsbewijs (volledige vaccinatie, negatieve sneltestuitslag of herstelbewijs) nodig. Die regel je eenvoudig via: https://coronacheck.nl/nl/

Over Douwe Eisenga

Pianist en componist Douwe Eisenga schrijft eerlijke, down to earth muziek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar. De laatste twintig jaar krijgt zijn muziek wereldwijde aandacht. Hij werkt o.a. met de Britse schrijver David Mitchell, de Amerikaanse choreografe Claudia Schreier en het Russische Moscow Contemporary Music Ensemble. Dichter bij huis schrijft hij muziek voor harpiste Lavinia Meijer, pianist Jeroen van Veen, Cello Octet Amsterdam, Slagwerk Den Haag en vele anderen.

Over Lotte Pen

Saxofoniste Lotte Pen staat voor een nieuwe generatie klassieke musici en maakt elektronische neo-classical om bij stil te staan. Lotte speelde in concertzalen in Tokio, Sint Petersburg, Jakarta en New York. Voordat ze met een aantal bands en projecten meedeed, volgde ze een klassieke conservatoriumopleiding die ze als bijzonder inspirerend beschouwt – ‘zeker als je het over componisten als Steve Reich, Debussy of David Lang hebt’ – maar ook als beperkend. ‘Wat ik leerde van pop is de vrijheid die je daar kunt omarmen, dat je niet de verantwoordelijkheid hebt om te voldoen aan de ongeschreven wetten van klassiek.’

Musici

Douwe Eisenga, Lotte Pen

Datum en tijden
Datum
09/10/2021
Deuren open 20:00
Aanvang 20:30
Afgelopen 22:30
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Eenpersoonsticket € 15.00
Tweepersoonsticket € 30.00
Vriend gratis