Kerkmeester Folkert de Jong, Grote Kerk Veere en CBK Zeeland nodigen je van harte uit voor de online uitzending van de documentaire Het zelfonderzoek van Folkert de Jong.
Terug naar de agenda

Kerkmeester Folkert de Jong, Grote Kerk Veere en CBK Zeeland nodigen je van harte uit voor de online uitzending van de documentaire Het zelfonderzoek van Folkert de Jong.

woensdag 20 en donderdag 21 januari
19.00 – 24.00 uur

Nu de Grote Kerk Veere gesloten is vanwege de lockdown, brengen we graag een deel van onze programmering naar je toe. De documentaire ‘Het zelfonderzoek’ geeft in een tijdsbestek van ongeveer een uur een impressie van de kunstenaar en het mens Folkert de Jong. Binnen bovengenoemde tijdsvakken kun je kiezen vanaf welk moment je de documentaire wilt starten.

Vrijwillige donatie
De online uitzending van de documentaire Het zelfonderzoek Folkert de Jong wordt je gratis aangeboden door Grote Kerk Veere. Mocht je de culturele sector willen steunen met een donatie, dan zouden wij dit natuurlijk ontzettend waarderen. Bedankt alvast!

Documentaire Het zelfonderzoek Folkert de Jong
In de documentaire Het zelfonderzoek Folkert de Jong is te zien hoe De Jong middels een zelfonderzoek reflecteert op de kracht en de beperkingen van het (kunstenaars)bestaan, waarin vergankelijkheid uiteindelijk misschien meer een kracht dan een tekortkoming is. Terwijl De Jong werkt aan een steeds veranderend zelfportret worden we deelgenoot van zijn gedachten over materie, vergankelijkheid en succes.

Regisseur Carin Goeijers en kunstenaar Folkert de Jong trokken tijdens het maken van deze film ruim een jaar samen op. Goeijers heeft de gedachtenspinsels van De Jong als leidraad genomen voor deze intieme vertelling van een creatief en persoonlijk proces. Hoe blijf je jezelf als kunstenaar en als mens ontwikkelen na een overweldigend succes zonder dit succes per se te willen blijven najagen? Folkert de Jong bleek tijdens de periode waarin hij gevolgd werd, het lef te hebben om zichzelf onder de loep te leggen en echt naar zichzelf te kijken

Regie: Carin Goeijers
Producenten: René Mendel en Mira Mendel / Interakt
Redacteur AVROTROS: Jessica Raspe
Eindredacteur AVROTROS: Marijke Huijbregts
Camera: Gregor Meerman
Geluid: Tim van Peppen, Diego van Uden
Montage: Barbara Hin
Muziek: Jeroen Goeijers

Datum en tijden
Datum
21/01/2021
Aanvang 19:00
Afgelopen 23:59
Tickets
Streaming ticket gratis