Auteur David van Reybrouck spreekt met journalist Jan van Damme over zijn monumentale boek Revolusi.
Terug naar de agenda

Een literair gesprek in de grote kerk

Grote Kerk Veere, PZC en boekhandel de Drvkkery organiseren in oktober en november vier literaire activiteiten. 6 november vertelt David van Reybrouck over zijn boek Revolusi.

Over Revolusi

Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn monumentale boek Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd in Indonesische rusthuizen Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed in pijn met hoop.

David van Reybrouck

David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus archeoloog en schrijver van non-fictie theater en poëzie. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo. Een geschiedenisverhaal dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010 de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012.

Uiteraard wordt deze voorstelling georganiseerd met inachtneming van alle actuele maatregelen vanuit de overheid i.v.m. Covid. De avond is seated en je hebt, naast je ticket, ook een coronatoegangsbewijs (volledige vaccinatie, negatieve sneltestuitslag of herstelbewijs) nodig. Die regel je eenvoudig via: https://coronacheck.nl/nl/

Foto: Frank Ruiter

Programma

David van Reybrouck

Datum en tijden
Datum
06/11/2021
Deuren open 19:30
Aanvang 20:00
Afgelopen 21:30
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Regulier ticket € 15.00
PZC abonnees € 10.00
Vriend gratis