Een zomerserie van drie concerten is het resultaat van de samenwerking tussen Consort of Voices en Grote Kerk Veere. De concerten bestaan uit origineel en onbekend repertoire uit de 17e en 18e eeuw. Met muziek van onder andere Caccini, Rasi, Sances, Purcell en Händel.
Terug naar de agenda

Verspreid over juli en augustus brengt het barokensemble Consort of Voices wisselende vocale solisten naar de historische locatie van de Grote Kerk Veere. Met haar prachtige akoestiek is zij heel geschikt voor barokmuziek. Daarnaast is Consort of Voices onderscheidend in Zeeland omdat ze als enige barokensemble muziek maakt volgens de principes van de historische uitvoeringspraktijk. Dit alles in combinatie met vocale solisten met internationale reputatie plus origineel en onbekend repertoire uit de 17e en 18e eeuw maakt dit een unieke ervaring.

 

Elk concert presenteert een andere vocale solist. Op woensdag 10 augustus zingt sopraan Heleen Goeminne.

 

Over Heleen Goeminne (sopraan)

Georg Friedrich Händel verbleef rond 1707 enkele jaren in Rome, waar hij voor kardinaal Ruspoli vele cantates voor sopraan schreef, gebaseerd op Italiaanse teksten. Deze cantates lijken op operascènes of soms zelfs op kleine opera’s. Heleen Goeminne is met haar operaervaring de ideale sopraansolist om deze dramatische muziek opnieuw tot leven te wekken.

 

Over Barokensemble Consort of Voices

Het ensemble is sinds 2010 actief met een thuisbasis in Middelburg. Het is het enige barokensemble in Zeeland dat muziek maakt volgens de principes van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Dit houdt in dat het ensemble de muziek zoveel mogelijk benadert vanuit bronnen zoals autografen en facsimile’s, onderzoek doet naar speelwijzen en speelt op historische instrumenten of kopieën daarvan. Zo bouwt het ensemble voort op gedachtegoed van de grote pioniers uit de tweede helft van de 20e eeuw zoals Gustav Leonhardt, Nicolaus Harnoncourt en Frans Brüggen. Musici waarmee Nederland een belangrijke internationale reputatie opbouwde op het gebied van barokmuziek.

De musici van Consort of Voices worden gecoacht door onder andere Johanette Zomer, Philippe Pierlot, Bob van Asperen en Mieneke van der Velden.

Voor meer informatie: www.consortofvoices.nl

 

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten

Programma

Georg Friedrich Händel (1685-1757) Cantata Un‘alma innamorata (HWV 173) | Sonata a Violino solo e Cembalo (HWV 371) | Cantate Nel dolce dell’oblio (HWV 134) | Cantate Notte placida e cheta (HWV 142)

Datum en tijden
Datum
10/08/2022
Deuren open 19:30
Aanvang 20:00
Afgelopen 21:15
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Regulier ticket 15,00