Een zomerserie van drie concerten is het resultaat van de samenwerking tussen Consort of Voices en Grote Kerk Veere. De concerten bestaan uit origineel en onbekend repertoire uit de 17e en 18e eeuw. Met muziek van onder andere Caccini, Rasi, Sances, Purcell en Händel.
Terug naar de agenda

Verspreid over juli en augustus brengt het barokensemble Consort of Voices wisselende vocale solisten naar de historische locatie van de Grote Kerk Veere. Met haar prachtige akoestiek is zij heel geschikt voor barokmuziek. Daarnaast is Consort of Voices onderscheidend in Zeeland omdat ze als enige barokensemble muziek maakt volgens de principes van de historische uitvoeringspraktijk. Dit alles in combinatie met vocale solisten met internationale reputatie plus origineel en onbekend repertoire uit de 17e en 18e eeuw maakt dit een unieke ervaring.

 

Elk concert presenteert een andere vocale solist. Op woensdag 24 augustus zingt countertenor Gerben van der Werf.

 

Over Gerben van der Werf (countertenor)

Henry Purcell wordt door velen als Engelands grootste componist gezien. Ondanks zijn korte leven -hij werd slechts 36 jaar- schreef hij een indrukwekkend oeuvre, zowel kwantitatief als kwalitatief gezien. Zijn liederen zijn nog altijd geliefd. De jonge countertenor Gerben van der Werf zal u betoveren met een selectie uit deze love songs.

 

Over Barokensemble Consort of Voices

Het ensemble is sinds 2010 actief met een thuisbasis in Middelburg. Het is het enige barokensemble in Zeeland dat muziek maakt volgens de principes van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Dit houdt in dat het ensemble de muziek zoveel mogelijk benadert vanuit bronnen zoals autografen en facsimile’s, onderzoek doet naar speelwijzen en speelt op historische instrumenten of kopieën daarvan. Zo bouwt het ensemble voort op gedachtegoed van de grote pioniers uit de tweede helft van de 20e eeuw zoals Gustav Leonhardt, Nicolaus Harnoncourt en Frans Brüggen. Musici waarmee Nederland een belangrijke internationale reputatie opbouwde op het gebied van barokmuziek.

De musici van Consort of Voices worden gecoacht door onder andere Johanette Zomer, Philippe Pierlot, Bob van Asperen en Mieneke van der Velden.

Voor meer informatie: www.consortofvoices.nl

 

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten

Programma

Henry Purcell (1659-1695 - Strike the viol (Z.232) | If music be the food of love (Z.379) | Here the deities approve (Z.339) | One charming night (Z.629) | I lov’d fair Celia (Z.381) | Sefauchi’s Farewell (Z.656) | Sweeter than roses (Z.585) | Here, let my life (Z.544)

Datum en tijden
Datum
24/08/2022
Deuren open 19:30
Aanvang 20:00
Afgelopen 21:15
Locatie

Kleine Kerk Veere

Tickets
Regulier ticket 15,00
Locatie Kleine Kerk Veere