Auteur Annejet van der Zijl spreekt met journalist Jan van Damme over haar nieuwe grote historische roman Fortuna’s kinderen. De avond wordt omlijst met muziek van de Sunshine Cleaners.
Terug naar de agenda

Een literair gesprek in de grote kerk

Grote Kerk Veere, PZC en boekhandel de Drvkkery organiseren in oktober en november vier literaire activiteiten. Een auteur gaat in gesprek met een journalist van de PZC. De avond wordt omlijst met muziek. 29 oktober praat Annejet van der Zijl met Jan van Damme over haar nieuwe grote historische roman Fortuna’s kinderen en worden zij muzikaal begeleid door de Sunshine Cleaners.

Over Fortuna’s kinderen

Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl schreef verschillende historische romans en biografieën. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.  Bekende boeken zijn onder meer De Amerikaanse prinses, Sonny Boy en de biografieën van prins Bernhard en Annie M.G. Schmidt).

Muzikale begeleiding

De avond wordt omlijst met muziek van Sunshine Cleaners (Jacqueline Heijmans, Sjef Hermans en Geert de Heer). Dit trio haalt qua thematiek en muzikaliteit veel invloeden uit de Amerikaanse en wereldgeschiedenis en The American Folk Anthology.

Uiteraard wordt deze voorstelling georganiseerd met inachtneming van alle actuele maatregelen vanuit de overheid i.v.m. Covid. De avond is seated en je hebt, naast je ticket, ook een coronatoegangsbewijs (volledige vaccinatie, negatieve sneltestuitslag of herstelbewijs) nodig. Die regel je eenvoudig via: https://coronacheck.nl/nl/

Foto: Anja van Wijgerden

Programma

Annejet van der Zijl, Sunshine Cleaners, Jan van Damme

Datum en tijden
Datum
29/10/2021
Deuren open 19:30
Aanvang 20:00
Afgelopen 21:15
Locatie

Grote Kerk Veere

Tickets
Regulier ticket € 15.00
PZC abonnees € 10.00
Vriend gratis