Christmas with Anuna

 In agenda, muziek

‘Anúna, thank you for your genius of melody and harmony!’ – Bono (U2)

‘Michael McGlynn is a remarkable composer and choral leader. Medieval texts and traditional airs are recast in his beautiful and startling music’ – Elvis Costello

Ze zijn internationaal geliefd, zingen loepzuiver en omringen het publiek met hun engelengeluid: Anúna. Het veertienkoppige Ierse koor neemt je mee op een muzikale reis. Gregoriaans gezang, hymnen en kerstliedjes. En Keltische traditionals die je direct vervoeren naar een setting als Games of Thrones of Lord of the Rings.

Het is inmiddels een traditie dat Anúna in december ons land aandoet met een tournee en de Grote Kerk Veere is nu aan de beurt! De raadselachtige ruïnekerk past perfect bij de magische a-capella zang van Anúna. De kostuums, het kaarslicht: alles draagt bij aan een bijzondere ervaring. En die komt heel dichtbij, want de zangers en zangeressen bewegen zich al zingend door de gangpaden. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen.

De zangers en zangeressen onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn koesteren hun directe contact met het publiek. De zeldzaam mooie meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline. Anúna put de inspiratie voor zijn rijkgeschakeerde repertoire zowel uit religieuze bronnen als uit oude wereldse folkverhalen. Het kerstprogramma bevat bekende kerstliederen zoals ‘Silent Night’ en ‘Away in a manger’. Lees ook de lovende recensie in de Volkskrant.

Wanneer: 15 december 2019.
Deuren open 14:00 uur, aanvang 15:00 uur.
Toegangsprijs: € 27.50. Bestel snel uw tickets via onze veilige ticketshop voor een onvergetelijke kerstviering!

 

 

 

Translate »