fbpx

Binnengluren in de Kerk

 In erfgoed

Vanaf zaterdag 8 juni gaat de Grote Kerk weer regelmatig open voor bezoekers: op zaterdag en zondag tussen 12:00 en 16:00 uur. Kom binnengluren in onze mysterieuze kerk, die vroeger meestal dicht was. We halen de deur nu van het slot.

De Grote Kerk is het allereerste rijksmonument van Nederland en werd zo gered van de sloop. De eent noemt het een wonder, de ander een ruïne. De pracht en praal van vroeger is verkocht én vernietigd, maar wat blijft is een immense ruimte met een geheel eigen sfeer. Een lege kerk, die vol verhalen zit. Beklim de toren en kijk uit over heel Zeeland. Met een beetje geluk kun je kijken tot de havens van Rotterdam en Zeebrugge! Voor entree van de kerk en het beklimmen van de toren vragen we een kleine vergoeding, die we gebruiken voor onderhoud van het gebouw en voor het realiseren van culturele producties.

Achter de schermen werken we inmiddels aan de erfgoed experience, samen met Studio Louter. Deze opent mei 2020 en zal te beleven zijn in de zijbeuk, enkele nissen en rondom de toren. Binnenkort presenteren we ook een Artificial Reality rondwandeling, die je kunt ervaren via je eigen smartphone.

Alvast even digitaal binnengluren? Hier loopt onze communcatiedame Marloes even het trapje af vanuit de kantoren, om stiekem even op het podium te gaan staan. Zo kun je zien hoe hoog de kerk is, en hoe goed de moderne aanpassingen samengaan met de Scheldegotiek van de bouwmeesterfamilie Keldermans.

Translate »