Eeuwenoude verhalen via de nieuwste technologie

In de Grote Kerk komt erfgoed op een betoverende manier tot leven. Via 3D soundscapes, wervelende projecties en caleidoscopische animaties. Stap zelf de geschiedenis in en schrijf mee aan nieuwe verhalen.  

Wolfert van Borsele

Heer Wolfert van Borsele wordt de nieuwe gastheer van de Grote Kerk Veere. Via een augmented reality app wordt Wolfert opnieuw tot leven gewekt. Hij vertelt jou alles over zijn leven, het leven van de andere heeren en vrouwen en de verhalen en geschiedenis van de Grote Kerk en Veere.

 

In de app vind je ook uitgebreide achtergrondinformatie over de historie van de kerk.

Grote Kerk Veere App

 

In de app vind je meer dan alleen Wolfert. Je kan de podcast en luisterverhalen beluisteren, een plattegrond van de kerk bekijken, alle info over de geschiedenis en het laatste nieuws lezen. De app is te downloaden in de appstore onder de naam Grote Kerk Veere.

 

Vergeet niet om oordopjes mee te nemen naar de kerk, en geniet!

 

Mede mogelijk gemaakt door

De app en AR is ontwikkeld in samenwerking met Boldly-XR en uniek in Nederland. Door middel van Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR), 360 graden of interamice installatie creeërt Boldly-XR ervaringen met blijvende impact. Boldly-XR is onderdeel van Handpicked agencies.

 

Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Veere en het Kickstart Cultuurfonds.

 

De Grote Kerk Veere app is jouw kennismaking met de Grote Kerk Veere. Luister naar de verhalen die Wolfert VI te vertellen heeft. Hij is jouw gids in de kerk. Lees meer over de geschiedenis van de kerk en Veere zoals Gries de mummiekat, de vleermuizen of bijvoorbeeld het Veerisme. Je hebt de mogelijkheid om deze verhalen te lezen, te beluisteren of in augmented reality te laten vertellen door Wolfert.