fbpx

Alle stemmen van de wereld

 In Uncategorized

Het vocale erfgoed van Anúna

Na een prachtige lente met Amsterdam Sinfonietta hebben we op 15 december weer een nieuwe grootste muziekproductie in de Grote Kerk: het Ierse topkoor Anúna. Onze mysterieuze Gotische kruisbasiliek vormt een perfecte setting voor het repertoire van Anúna: a capella engelenzang en Gregoriaanse chants, gebracht door veertien wereldzangers. Op zondagmiddag 15 december vieren we samen kerst. Al je favoriete traditionele kerstliedjes komen dan voorbij.   

Tickets bestel je veilig en snel hier of haal ze bij De Drvkkery in Middelburg.

Na ‘Christmas with Anúna’ gaat de Grote Kerk bouwen aan de historische experience, die de geschiedenis van het gebouw tot leven brengt. Met bijzondere installaties in de nissen en de toren van de kerk. Onze experience wordt op dit moment ontwikkeld door Studio Louter en is vanaf juni 2020 te beleven. We houden het middenschip van de Grote Kerk in onze nieuwe plannen leeg en vrij: een grootse ruimte voor tentoonstellingen, festivals, concerten en evenementen.  

“Anúna: een omvattende, meditatieve muziekervaring”

Bewaren en doorgeven van bijzonder erfgoed
Het nieuwe concept van de kerk geeft alle ruimte aan artiesten van formaat, die passen bij de schaal van het gebouw en de historische beleving. Acts en kunstenaars die een eigen draai durven te geven aan het bewaren en doorgeven van bijzonder erfgoed. Zoals Anúna: het koor werd in 1987 opgericht om oude Ierse muziek te promoten en te documenteren. Grondvester, dirigent en tenor Michael McGlynn noemt zijn groep geen koor, maar liever een band. Een rockband zelfs. McGlynn staat zelf al zingend temidden van de groep en laat zich door alle mogelijke muziek inspireren, van Middeleeuwse zang tot Japans Noh-muziektheater, van David Bowie tot Björk.

De verbindende, pure kracht van muziek
Anúna gebruikt geen microfoons, alles klinkt puur en organisch. Ook staan de koorleden niet statisch op een podium, maar ze lopen met kaarsen door de kerk. Om het publiek te omringen met hun loepzuivere zang. McGlynn beschouwt het publiek daarom ook als extra koorlid. Gezamenlijk wordt een omvattende, meditatieve muziekervaring gecreëerd. Die draait om de verbindende en pure kracht van muziek, die emoties losmaakt: vreugde en verdriet, beroering en verstilling.

Riverdance, Celtic Woman en Diablo
Het koor reisde de hele wereld over, is bekroond met vele Grammy’s en tekende bij het klassieke toplabel Decca. Anúna verzorgde de muziek bij Riverdance, maar maakte ook de soundtrack voor games als Diablo. Zes vrouwelijke koorleden van Anúna zaten in de succesvolle act Celtic Woman. En singer-songwriter Hozier zong vijf jaar bij het koor, voordat hij doorbrak met zijn gospel-megahit Take Me To Church. Anúna en de Grote Kerk nodigen je uit om aankomende winter een memorabele kerstmiddag te komen ervaren. Onze raadselachtige kerk, met haar oude pilaren en ruwe muren. En de veertien zangers van Anúna, die met hun gewaden, kaarslicht en Keltische mystiek een sfeer als die van Game of Thrones of Lord of the Rings neerzetten. Helemaal rondom de luisteraar heen. Muzikale magie, in het mooie historische stadje Veere.

Christmas with Anúna! Tickets voor deze middagvoorstelling bestelt u hier.
Kaartjes zijn ook te koop bij De Drvkkery in Middelburg.

Translate »